Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Προφυλακίστηκε Τούρκος λαθροδικηνητής που πέταξε στη θάλασσα 10 άτομα


Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 21χρονος τούρκος λαθροδιακινητής που πέταξε τους έντεκα παράνομους αλλοδαπούς που μετέφερε με ταχύπλοο σκάφος στη θάλασσα της...
 
 

Ρόδου, με αποτέλεσμα να πνιγεί ένας 18χρονος Αιγύπτιος!

Σε βάρος του αλλοδαπού έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις για τις οποίες χθες, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 21χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως είναι και ο ίδιος μεταφερόμενος. Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο νεαρός Τούρκος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το οποίο εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10:30 το βράδυ της περασμένης Τρίτης 27 Αυγούστου 2024 οπότε και ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για την ύπαρξη ενός (01) ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «ΙΞΙΑ» της Ρόδου με κατεύθυνση τις ακτές του νησιού.

Αμέσως στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, το οποίο εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος. Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση του ταχύπλοου, ενώ σε διενεργούμενο έλεγχο επί του ταχύπλοου, ο 21χρονος αλλοδαπός τουρκικής καταγωγής χειριστής του βρέθηκε να κατέχει ένα (01) μαχαίρι συνολικού μήκους είκοσι έξι εκατοστών (26 εκ.) και συνελήφθη, προβάλλοντας αντίσταση.

Σε περαιτέρω έρευνες που διενεργήθηκαν στην παραλία «ΙΞΙΑ», εντοπίστηκαν δέκα (10) αλλοδαποί (6 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 ανήλικοι) και μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Ρόδου. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε ακόμα ένας αλλοδαπός Αιγυπτιακής καταγωγής, ηλικίας 18 ετών, χωρίς τις αισθήσεις του, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, οι διασωθέντες αναγνώρισαν τον 21χρονο Τούρκο ως τον διακινητή που τους μετέφερε από την Τουρκία, καθώς επίσης δήλωσαν ότι τους είχε αποβιβάσει στη θάλασσα με βίαιο τρόπο ενώ δεν γνώριζαν κολύμπι.

Ο 21χρονος Τούρκος συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους Λιμενικούς αρνήθηκε ότι είναι διακινητής και δήλωσε πως είναι και ο ίδιος μεταφερόμενος, ότι μάλιστα έχει καταβάλλει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε τουρκικές λίρες για τη μεταφορά του, αλλά και πως επρόκειτο να επιστρέψει στην πατρίδα του για να μεταφέρει άλλους εννέα και να επιβιβαστεί και ο ίδιος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε και της σχετική προανάκριση, κατασχέθηκαν το ταχύπλοο σκάφος και το μαχαίρι, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.