Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Τι είπαν στο 13χρονο θύμα τηλεφωνικής απάτης τα μέλη της συμμορίας: «Είσαι υπεύθυνος να σώσεις τη μαμά σου, ψάξε για λεφτά»


«Έπαθα σοκ όταν με ρώτησε: “Μαμά, είσαι καλά;”»
 
Για τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να ξεγελάσουν το 13χρονο αγόρι μίλησε η μητέρα του παιδιού που έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης από συμμορία, που με το γνωστό κόλπο περί...  

 
συμμετοχής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο δυστύχημα καταφέρνουν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Το παιδί, αν και γνώριζε το κόλπο των απατεώνων, πείστηκε και ξεκίνησε να ψάχνει όλο το σπίτι για να βρει χρήματα και να… ξελασπώσει τη μητέρα του, έχοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της επικοινωνίας την καθοδήγηση των μελών της συμμορίας.

«Μια γυναίκα που προσποιήθηκε ότι ήταν η μητέρα του έκλαιγε και του έλεγε ότι (σ.σ. δήθεν) είχα περάσει με κόκκινο, ότι είχα χτυπήσει ένα κοριτσάκι, ότι με είχαν πιάσει αστυνομικοί και ότι έπρεπε να βρει χρήματα, για να με σώσει», είπε αρχικά η μητέρα του παιδιού στην εκπομπή «Live News».

«Μετά από αυτό ένας άνδρας μίλησε μαζί του και τον καθοδηγούσε, γιατί “ήταν αστυνομικός”. “Είσαι υπεύθυνος για να σώσεις τη μαμά σου”, “πρέπει να βρούμε 70 χιλιάδες ευρώ”, “ψάξε μέσα στο σπίτι”. Του είπαν: “Βάλ’ τα σε μια σακούλα και όταν σου πούμε, πέταξε τα από το μπαλκόνι», είπε η μητέρα του παιδιού.

«Όταν με είδε από το μπαλκόνι να έρχομαι, κατέβηκε στα σκαλιά της πολυκατοικίας και μου λέει: “Μαμά, είσαι καλά;” – έπαθα σοκ, με πιάνουν τα κλάματα, να λιποθυμήσω, το παιδί έκλαιγε και αυτό».

«Με την καθοδήγηση της αστυνομίας πήγαμε στο σημείο, για να πετάξει το σακίδιο. Η Ομάδα ΔΙΑΣ είδε την 67χρονη γυναίκα και τη συνέλαβαν».