Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Η Κηφισιά πέταξε έξω τη Λαμία και προκρίθηκε στους «16»


Τελικό αποτέλεσμα 1-0

Την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας πανηγυρίζει η...  

 
Κηφισιά, η οποία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάναλη στο 80ο λεπτό νίκησε με 1-0 τη Λαμία, η οποία θεωρητικά ήταν το φαβορί.

Μία κατηγορία χωρίζει τις δύο ομάδες, αυτό όμως δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους να προβληματίζουν με την απόδοσή τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και να μην καταφέρνουν να γίνουν απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο. Διάστημα στο οποίο ούτε οι γηπεδούχοι έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους επιθετικά.

Στο β’ μέρος, όμως, η Κηφισιά ανέβηκε κάπως και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 54′ με τη σέντρα του Παντελίδη και το κοντινό πλασέ του Μάναλη που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Ρατόν. Ήταν η καλύτερη φάση του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο και ήταν και ένα καμπανάκι για τη Λαμία, η οποία όμως δεν βελτίωσε την απόδοσή της. Και το πλήρωσε.

Στο 78′ ο Αθανασακόπουλος έσπρωξε τον Τετέ και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Μάναλη να εκτελεί στο 80′ και να κάνει το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού στο 97′ ο αμαρκάριστος Γκουιντό αστόχησε σε κεφαλιά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν μείνει με 10 παίκτες στο 89′ λόγω αποβολής του Ρατόν, χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.