Έγραφε για το μέρος που ερευνούσε

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι κατά τη διάρκεια ανασκαφής, καθώς βρήκαν ένα γράμμα σε μπουκάλι ηλικίας 200 ετών και μάλιστα ήταν γραμμένο από συνάδελφο τους δύο αιώνες πριν.

Η ανακάλυψη έγινε... 


 

 κοντά στην πόλη Eu στη Νορμανδία, με τους ειδικούς να βρίσκουν τυχαία το μπουκάλι, που μέσα περιείχε το γράμμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, τον Ιανουάριο του 1825 ο αρχαιολόγος P.J. Féret έγραψε το μήνυμα για ανασκαφές που έκανε στο μέρος Cité de Limes, γνωστό ως «στρατόπεδο του Καίσαρα».

 

Το μπουκάλι που βρήκαν οι αρχαιολόγοι

«Ο P.J. Féret, καταγόμενος από τη Dieppe, μέλος επιστημονικών ομάδων, πραγματοποίησε ανασκαφές εδώ τον Ιανουάριο του 1825. Συνεχίζει τις έρευνές του σε αυτή την τεράστια περιοχή που είναι γνωστή ως Cité de Limes ή “στρατόπεδο του Καίσαρα”», ήταν το μήνυμα που περιείχε το μπουκάλι.

«Γνωρίζαμε ότι είχαν γίνει ανασκαφές εδώ στο παρελθόν, αλλά το να βρούμε αυτό το μήνυμα πριν από 200 χρόνια… ήταν μεγάλη έκπληξη», ανέφερε ο Guillaume Blondel, επικεφαλής της αρχαιολογικής  υπηρεσίας της Eu.

.  

 Το γράμμα που ανήκε στον αρχαιολόγο P.J. Féret

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «μερικές φορές βλέπεις αυτά τα αντικείμενα, ως ταξίδι στον χρόνο. Αλλά να βρούμε κάτι σαν αυτό, είναι πολύ σπάνιο. Οι περισσότεροι αρχαιολόγοι προτιμούν να πιστεύουν ότι δεν θα βρει κανείς κανένα ίχνος τους, πόσο μάλλον όταν δουλειά τους είναι να βρίσκουν των άλλων».