Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτή η πόλη είναι η καλύτερη στον κόσμο για να την επισκεφτείς πριν φύγει το 2024


Μικρή, πολύχρωμη, πανέμορφη και αγαπημένη των τουριστών
 
Αφήστε στην άκρη τις διάσημες και δημοφιλείς πόλεις που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες. Και... 

 
αναζητήστε τον επόμενο προορισμό σας σε μέρη λιγότερο γνωστά, σχεδόν άγνωστα στους πολλούς που αποτελούν «κυρφούς θησαυρούς» και αξίζει να ανακαλύψετε!

Και αν δυσκολεύεστε, το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure δημοσίευσε τα βραβεία World’s Best Awards, όπου οι αναγνώστες ψήφισαν τις αγαπημένες τους πόλεις για διακοπές σε όλο τον κόσμο μέσα στο 2024. Και νικήτρια αναδείχτηκε μια μικρή, πολύχρωμη και πανέμορφη πόλη στο Μεξικό, το San Miguel de Allende.



Τα κριτήρια που πρέπει να συγκεντρώνουν οι προορισμοί είναι: τα αξιοθέατα, ο πολιτισμός, η φιλοξενία, το φαγητό και οι επιλογές για ψώνια και το San Miguel de Allende τα διαθέτει όλα. Να σημειώσουμε εδώ πως στην πρώτη δεκάδα, συναντάμε μόλις δύο ευρωπαϊκές πόλεις: την Φλωρεντία

(6η) στην Ιταλία και η Φουνσάλ (10η) στην Πορτογαλία. 
 



Η μικρή αυτή πόλη βρίσκεται τέσσερις ώρες μακριά από το Μέξικο Σίτι και φημίζεται για την ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική της, τα πολύχρωμα κτίρια της και τη καλλιτεχνική και γαστρονομική σκηνή της. Το ιστορικό κέντρο της έχει μείνει αναλλοίωτο και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.




Το San Miguel de Allende είναι ένας πολιτιστικός κόμβος που παντρεύει το παλιό και το νέο, αναφέρει το Travel + Leisure. Το όνομα της πόλης προέρχεται από έναν μοναχό του 16ου αιώνα, τον Χουάν ντε Σαν Μιγκέλ, και έναν μάρτυρα της Μεξικανικής Ανεξαρτησίας, τον Ιγνάσιο Αγιέντε.



Δείτε τις 10 καλύτερες πόλεις σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel + Leisure:
  1. Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, Μεξικό
  2. Ουνταϊπούρ, Ινδία
  3. Κιότο, Ιαπωνία
  4. Χόι Αν, Βιετνάμ
  5. Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη
  6. Φλωρεντία, Ιταλία
  7. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
  8. Τόκιο, Ιαπωνία
  9. Ουμπούντ, Ινδονησία
  10. Φουνσάλ, Πορτογαλία