Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Καθάρισμα: Πώς να οργανώσεις ένα ακατάστατο δωμάτιο σε μόλις 30 λεπτά


Μπαίνεις Παρασκευή βράδυ σπίτι, μετά από μια δύσκολη μέρα. Η ακαταστασία είναι το μόνο που βλέπεις παντού και σκέφτεσαι πως... 


 

θα περάσεις ένα Σαββατοκύριακο συρίζοντας. Τι θα γινόταν όμως ένα σου λέγαμε ότι μπορείς να οργανώσεις ένα ακατάστατο δωμάτιο μέσα σε 30 λεπτά; Ακούγεται ονειρικό, όντως.

Το «κλειδί» για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ακατάστατου δωματίου είναι να μείνεις συγκεντρωμένος, κάνοντας απλές και εύκολες κινήσεις. Θα δεις, πως 30 λεπτά μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι, όταν ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις και από πού να ξεκινήσεις. Απλώς, αυτήν τη φορά προσπάθησε να μην ξεκινάς μία δουλειά και πριν την τελειώσεις να αρχίζεις άλλη. Εκτός εάν θες να καθαρίζεις 10 ώρες.

Αυτά, είναι 5 tips για να οργανώσεις ένα ακατάστατο δωμάτιο σε μόλις 30 λεπτά.


Αξιολόγησε τι ακριβώς πρέπει να οργανώσεις


Η οργάνωση πρέπει να ξεκινάει από ένα δωμάτιο και όχι από ολόκληρο το σπίτι. Εάν για παράδειγμα, βρεις πολλά πράγματα στο υπνοδωμάτιό σου, αλλά θεωρείς ότι ανήκουν στο μπάνιο, δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να τα τοποθετήσεις όντως στο μπάνιο. Όπως και να 'χει, χρειάζεται να ξεκινάς πάντα με τα πιο σημαντικά πράγματα.

Βάλε χρονόμετρο


Στην πραγματικότητα μπορεί ένα δωμάτιο να χρειάζεται 15 λεπτά οργάνωσης και δουλειάς. Αλλά, επειδή οι άνθρωποι έχουμε την τάση να αποσπάται η προσοχή μας, καλό είναι να βάλεις ένα χρονόμετρο για 30 λεπτά για να δημιουργήσεις μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης.

Mείνε συγκεντρωμένος


Εάν αισθάνεσαι ότι είσαι καταβεβλημένος, επικεντρώσου σε ένα σημείο κάθε φορά. Χώρισε το δωμάτιο σε μικρότερες ζώνες και ολοκλήρωσε σιγά-σιγά κάθε εργασία. Ορισμένα δωμάτια δεν μπορούν να αποσυμφορηθούν πλήρως μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Ωστόσο, μπορείς να πετύχεις πολλά σε μικρά χρονικά διαστήματα. Αυτό μπορεί να είναι το καθάρισμα μιας σειράς συρταριών ή η ταξινόμηση των παιχνιδιών.

Προτίμησε να αναλαμβάνεις μόνο εσύ την καθαριότητα ενός δωματίου


Η απόφαση να εργαστεί κανείς μόνος του ή με άλλα μέλη της οικογένειας αποτελεί προσωπική προτίμηση. Ωστόσο, εάν αποφασίσεις με τον σύντροφό σου να καθαρίσετε μαζί έναν χώρο, τότε χρειάζεται να θέσεις κατευθυντήριες γραμμές και να συμφωνήσετε εκ των προτέρων τι θα κάνει ο κάθε ένας.

Κάνε τα πράγματα πιο διασκεδαστικά


Η καθαριότητα είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ. Κάθε βήμα που κάνεις βοηθάει να βάλεις τάξη στο σπίτι σου. Έτσι ακόμα κι αν δεν έχεις 30 λεπτά, αφιέρωσε δέκα λεπτά για να τακτοποιήσεις και να αποσυμφορήσεις ένα ράφι ή ένα συγκεκριμένο σημείο που έχεις βάλει στο μάτι. Επίσης, λίγη χαρούμενη μουσική θα κάνει ακόμα πιο εύκολο το task σου.

 jenny.gr