Συχνά θέλουμε ένα γρήγορο γλυκό που να καλύπτει τις λιγούρες και να μπορούμε να δώσουμε και στα παιδιά. Αν μάλιστα, μπορούμε να το φτιάξουμε και μαζί τους ακόμα καλύτερα. Όλες αυτές...
Υλικά
- 200 γρ κουβερτούρα 55% κακάο
- 100 γρ νερό
- 120 γρ ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάμε σε μικρά κομμάτια 200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο. Σε ένα μπρίκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε 100 γρ νερό μέχρι να βράσει. Ρίχνουμε το βραστό νερό πάνω σε όλη την κουβερτούρα και το αφήνουμε 1 λεπτό. Μετά από 1 λεπτό ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα.
Αφού λιώσει προσθέτουμε 120 γρ ινδοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει, μόλις σφίξει με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μια ποσότητα και αφού το κάνουμε μπαλίτσα το βουτάμε μέσα στο ινδοκάρυδο. Μπορούμε αν θέλουμε να τα βουτήξουμε μέσα σε καρύδι, κακάο , τρούφα ή όπου αλλού μας αρέσει.
Μια πανεύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή που βγάζει 22 κομμάτια.