Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Το πιο δύσκολο αεροδρόμιο στον κόσμο που μόνο 50 πιλότοι μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν


Βρίσκεται ανάμεσα σε βουνοκορφές και κατοικημένες περιοχές

 Μόνο οι πιλότοι με προσόντα της Κατηγορίας Γ μπορούν να προσεγγίσουν το συγκεκριμένο σημείο.

«Είναι...   

 
πρόκληση για την ικανότητα του πιλότου, αλλά δεν είναι επικίνδυνο», είπε στο CNN ο πιλότος Chimi Dorji της Druk Air.

«Στo Paro, χρειάζεται πραγματικά ικανότητα και γνώσεις της περιοχής. Το ονομάζουμε εκπαίδευση ικανότητας περιοχής ή εκπαίδευση περιοχής ή εκπαίδευση διαδρομής», συμπληρώνει.

Στο Μπουτάν το οποίο είναι κατά 97% ορεινό, το αεροδρόμιο Paro βρίσκεται 7.382 πόδια πάνω από το έδαφος κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερο πυκνός αέρας, γεγονός που μεταφράζεται σε ένα πιο γρήγορα κινούμενο σκάφος, συμπλήρωσε ο πιλότος.

«Η πραγματική ταχύτητα αέρα θα είναι η ίδια, αλλά η ταχύτητα αέρα, σε αντίθεση με το έδαφος είναι πολύ μεγαλύτερη», εξήγησε.



Ακόμα κι αν περάσετε την πρώτη δυσκολία για να προσγειωθείτε σωστά, υπάρχει ένας άλλος άγριος παράγοντας στο απομακρυσμένο ασιατικό βασίλειο και είναι ο καιρός.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε τις πτήσεις μετά από το μεσημέρι γιατί τότε υπάρχουν πολλοί δυνατοί άνεμοι, με τις θερμοκρασίες να αυξάνονται, ενώ οι βροχές δεν έχουν έρθει ακόμα», είπε ο Dorji.

Ωστόσο, η εποχή των μουσώνων με χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ μπορεί να είναι ένας εντελώς διαφορετικός παράγοντας.

«Υπάρχουν αυτοί οι βορειοδυτικοί και βορειοανατολικοί άνεμοι που έρχονται απέναντι από την Κίνα. Και υπάρχουν αυτές οι περίοδοι όπου σημειώνεται βροχή για μέρες», είπε ο πιλότος.

«Α, και φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε στα γύρω βουνά», τα οποία ο Dorji ονόμασε «ξεκάθαρα εμπόδια».