Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

7 λόγοι που ένα βάζο με ξυλάκια κανέλας είναι πολύ καλή ιδέα για τον πάγκο της κουζίνας σας


Κάντε το και θα μας θυμηθείτε
 
Η κανέλα είναι αφενός ένα μυρωδάτο μπαχαρικό που προσθέτει γεύση σε φαγητά και ποτά, αφετέρου έχει και διάφορες άλλες χρήσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας.

Σε... 

 
αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικούς πολύ καλούς λόγους για να αφήσετε ένα βάζο γεμάτο με ξυλάκια κανέλας ή ένα μπολ τριμμένη κανέλα πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας. Κάντε το και θα μας θυμηθείτε.

#1. Κατά των δυσάρεστων οσμών

Η κανέλα εκτός των άλλων έχει την ιδιότητα να απορροφά τις δυσάρεστες οσμές. Τοποθετώντας ένα βάζο με ξυλάκια κανέλας στην κουζίνα σας θα εξαλείψετε τις μυρωδιές από το μαγείρεμα και τα σκουπίδια. 

#2. Υπέροχο άρωμα

Εκτός από το ότι απορροφά τις δυσάρεστες οσμές, απελευθερώνει και το δικό της ζεστό και ευχάριστο άρωμα που θα κάνει το χώρο σας να μυρίζει υπέροχα και να σας φτιάξει τη διάθεση. 

#3. Εντομοαπωθητική δράση

Η κανέλα είναι εντομοαπωθητική. Τοποθετώντας την πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας θα αποτρέψετε έντομα όπως μύγες και μυρμήγκια με φυσικό τρόπο από το να εισβάλλουν στο χώρο. 

#4. Διακοσμητική πινελιά

Ένα καλαίσθητο βαζάκι με ξυλάκια κανέλας αποτελεί και όμορφο διακοσμητικό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα ξυλάκια κανέλας αποτελούν βασικό συστατικό των αποξηραμένων ποτ πουρί που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Δημιουργούν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, κυρίως χειμερινή. 

#5. Αντιμικροβιακές ιδιότητες

Η κανέλα είναι φυσικό καθαριστικό και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μπορείτε να φτιάξετε ένα DIY καθαριστικό και να περνάτε με αυτό τις επιφάνειες της κουζίνας αντί να χρησιμοποιείτε κάποιο χημικό προϊόν. 

#6. Εύκολη πρόσβαση για μαγείρεμα

Ας μην ξεχνάμε πως η κανέλα χρησιμοποιείται και στο φαγητό. Με το να την έχουμε εύκαιρη πάνω στον πάγκο η πρόσβαση σε αυτό το πολύτιμο μπαχαρικό είναι ευκολότερη και μπορούμε επιπλέον να πειραματιστούμε, προσθέτοντάς την σε συνταγές που μέχρι στιγμής δεν είχαμε σκεφτεί. 

#7. Καλό φενγκ σούι

Το κάψιμο της κανέλας είναι συνδεδεμένο με την καλή τύχη, σύμφωνα με το φενγκ σούι. Μπορείτε πού και πού να καίτε ένα ξυλάκι κανέλας στο χώρο και να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια.