Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού χρωματιστή τρούφα
- 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο και κρυωμένο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 αυγά
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- Για το γλάσο:
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο μαλακωμένο
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου προαιρετικά
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε το γλάσο ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη το αλάτι και τη χρωματιστή τρούφα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο, το βουτυρόγαλα, το γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν κατά το μεγαλύτερο μέρος αλλά να παραμείνουν σβώλοι.
- Ζεστάνετε ένα ελαφρά λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μείγμα στο τηγάνι χρησιμοποιώντας 1/3 φλιτζάνι μείγμα τη φορά.
- Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Τοποθετήστε σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με το γλάσο και σερβίρετε.