Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Πέντε βραδινές συνήθειες που σαμποτάρουν την εξέλιξή σου


Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικοί άνθρωποι φαίνονται κολλημένοι στο ίδιο μέρος, ανίκανοι να σημειώσουν πρόοδο, τότε ίσως οι βραδινές τους συνήθειες...  


 

σου δώσουν κάποιες απαντήσεις. Σύμφωνα με την ψυχολογία, η ρουτίνα που ακολουθούμε κάθε βράδυ, πριν κοιμηθούμε, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη συνολική μας επιτυχία και πρόοδο στη ζωή.

Σε περίπτωση που νιώθεις συνεχώς ότι τρέχεις και δεν φτάνεις πουθενά, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις τις συνήθειες σου. Από την αναβλητικότητα, μέχρι την αρνητική σκέψη, αυτές οι συνήθειες μπορούν να οδηγήσουν σε έναν αέναο κύκλο στασιμότητας. Δεν είναι συνειδητή επιλογή – συχνά είναι απλώς θέμα ρουτίνας.

Το «θα το κάνω αύριο»


Γιατί να αναβάλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα; Η ψυχολογία μας λέει ότι η χρόνια αναβλητικότητα δεν αφορά μόνο στην κακή διαχείριση του χρόνου, αλλά είναι ένα περίπλοκο ζήτημα που περιλαμβάνει δυσκολίες με την αυτορρύθμιση, φόβο αποτυχίας, ακόμα και τελειομανία. Εάν λες συνεχώς στον εαυτό σου ότι θα ξεκινήσεις αυτό το κάτι που έχεις να κάνεις «αύριο», τελικά απλώς παραμένεις στάσιμος.


Το να δουλεύεις υπερβολικά μέχρι αργά το βράδυ


Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις δουλεύοντας, τόσο περισσότερα θα καταφέρεις, σωστά; Λοιπόν, όχι ακριβώς. Η ψυχολογία μας λέει ότι η συνεχής υπερκόπωση μπορεί στην πραγματικότητα να εμποδίσει την πρόοδό μας στη ζωή. Δεν έχει να κάνει με το πόσες ώρες αφιερώνεις, αλλά την ποιότητα της δουλειάς που παράγεις αυτές τις ώρες. Η υπερβολική εργασία οδηγεί σε εξάντληση, μειωμένη παραγωγικότητα, ακόμα και προβλήματα υγείας.

Αγορά βιταμινών και συμπληρωμάτων

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr