Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Αγιασμός έναρξης μαθημάτων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους


Για ακόμη μια χρονιά ανοίγει τις πύλες του το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σε όλους τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου από αδύναμες οικονομικά οικογένειες.

Έτσι, την...  

 
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητρόπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, τέλεσε τον Αγιασμό έναρξης των μαθημάτων, με την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών στους οποίους μίλησε κατάλληλα.

Συγκεκριμένα τόνισε την αξία του μορφωτικού αγαθού και την ανάγκη καταβολής κάθε κόπου για την κατάκτησή του. Ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο και κάθε ευλογία του θεού στη ζωή τους. Ευχαρίστησε τους εθελοντές καθηγητές που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσουν τα παιδιά που συμμετέχουν στα μαθήματα.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αρχιμ. π. Διονύσιος Γκόλιας ο οποίος έδωσε στους μαθητές διάφορες πρακτικές κατευθύνσεις και οδηγίες για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο βρίσκεται στο κέντρο της Κατερίνης, πάνω από τη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη και στεγάζεται σε σύγχρονες ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες. Διακρίνεται για την ποιότητα των εκπαιδευτικών του καθώς και για τις επιτυχίες των μαθητών του.