Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Διαγράφηκε ο Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία – Δεν παραδίδει την έδρα του


Στην απόφαση για διαγραφή του Μάριου Σαλμά προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Η...  

 
παραπομπή του αφορά αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

H στάση του Μάριου Σαλμά το τελευταίο διάστημα είχε τεθεί στο «μικροσκόπιο» του Μεγάρου Μαξίμου με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι «είχε συνεχή απρεπή συμπεριφορά» και έκανε «κακοπροαίρετη κριτική», προσθέτοντας ότι είχαν γίνει οι ανάλογες συστάσεις, καλώντας τον να τοποθετείται κοινοβουλευτικά.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε συνυπογράψει με άλλους 10 γαλάζιους βουλευτές την επίκαιρη ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, με τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη να απαντά και τον Μάριο Σαλμά να επανέρχεται μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή επιμένοντας ότι το ζήτημα έχει λυθεί για τις τράπεζες, όχι όμως και για τους δανειολήπτες που μένουν απροστάτευτοι, προσθέτοντας δηκτικά: «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη».

Σε δήλωσή του στις τηλεοπτικές κάμερες αμέσως μετά την απόφαση για τη διαγραφή του, ο Μάριος Σαλμάς σημείωσε: «Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουόκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα παραδώσει την έδρα του, απάντησε: «Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».