Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμος Κατερίνης: Σύσκεψη του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δ. Κατερίνης για τη χειμερινή περίοδο

 

- Πρόληψη & Σχεδιασμός για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Με θέμα «Τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων» ενόψει...  

 
της χειμερινής περιόδου 2024-2025, σύσκεψη του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο.

Στην συνεδρίαση, προήδρευσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, τόνισε τη σημασία της βέλτιστης συνεργασίας για το καλύτερο αποτέλεσμα ενώ - μεταξύ άλλων - σημείωσε: «Η έγκαιρη σύγκλιση της πολιτικής προστασίας ενισχύει τη συνοχή και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, προωθώντας ένα περιβάλλον ασφαλέστερο και προστατευμένο για τους πολίτες μας. Δίνουμε έμφαση στα μέτρα πρόληψης. Ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων και αρχών, προκειμένου να υπάρξει η μείωση του κινδύνου και επιπτώσεων από τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων είναι ιδιαίτερα σημαντικός».

Στην συνεδρίαση, την οποία συντόνισε η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Μαρίζα Αντωνακοπούλου εξετάσθηκαν και αναλύθηκαν κατ’ αρμοδιότητα κάθε φορέα, η πορεία υλοποίησης των δράσεων πρόληψης και η ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου. Συγκεκριμένα, στη διάρκειά της διευκρινίσθηκε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, ο ρόλος αφενός των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης και αφετέρου όλων των εμπλεκομένων φορέων, αρχών, καθώς και των εθελοντικών οργανώσεων.

Επιπλέον, τονίστηκε η κομβική σημασία της ενημέρωσης των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη οι πολίτες να μην αγνοούν τις προειδοποιήσεις και τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας και ταυτόχρονα να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, της Τροχαίας Κατερίνης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, της XIV Ταξιαρχίας, του Λιμενικού Σώματος, της Διεύθυνσης Δασών, της Εφορίας Αρχαιοτήτων, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, της ΔΕΥΑΚ, Πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ του Δήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων κ.ά.