Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

ΥΠΕΡΒΑΣΗ: Ο Δήμος Κατερίνης σαμποτάρει την ΕΒΕΠ;


Σε λίγες ημέρες, η Πιερία φιλοξενεί την Εμπορική και Βιοτεχνική Έκθεση Πιερίας (ΕΒΕΠ), έναν σημαντικό θεσμό που προσελκύει επισκέπτες από όλη την περιοχή και τους όμορους νομούς. Αυτή... 

 
η έκθεση αποτελεί έναν μοναδικό χώρο ανάδειξης της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, στηρίζοντας τους επαγγελματίες του τόπου μας.

Ωστόσο, η αδιαφορία που έχει επιδείξει ο Δήμος Κατερίνης προς αυτόν τον θεσμό είναι εμφανής και απογοητευτική. Δεν έχει εκδοθεί ούτε ένα δελτίο τύπου, ούτε έχει γίνει κάποια υποτυπώδης ανάρτηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η αναμενόμενη υποστήριξη από την πλευρά του Δήμου για την προβολή της εκδήλωσης.
Δυστυχώς, η απόφαση του Δήμου Κατερίνης να προγραμματίσει Δημοτικό Συμβούλιο την ίδια ημέρα με τα εγκαίνια της έκθεσης προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια. Η επιλογή αυτή δημιουργεί εμπόδια και δεν τιμά τη συνεργασία των τοπικών φορέων, που θα έπρεπε να στηρίζουν την προσπάθεια ανάδειξης της επιχειρηματικότητας και της τοπικής ανάπτυξης.
Η κριτική στις προηγούμενες διοικήσεις μπορεί να είναι θεμιτή, όμως ο ρόλος του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής απαιτεί να κρατούνται ίσες αποστάσεις σε κρίσιμες διοργανώσεις, ιδιαίτερα όταν αυτές προάγουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Το να συγκρούονται με τέτοιον τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου και του Επιμελητηρίου δεν ωφελεί κανέναν.
Η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ομαλή συνεργασία των φορέων θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα για κάθε Δημοτική Αρχή, και το να παρακωλύεται η επιτυχία μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης είναι μια λάθος κατεύθυνση.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει την απόφασή της και να μεταθέσει την ημερομηνία του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να διευκολύνει στους αιρετούς και τους πολίτες να παρευρεθούν στην έκθεση, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτη στήριξη στον θεσμό.

#ypervasi #katerini #evep2024