Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Στο Νιουκάστλ για μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία


Η κρυφή γοητεία της «πόλης των ανθρακορύχων»
 
Η αλήθεια είναι πως το Νιουκάστλ δεν συγκαταλέγεται στους προορισμούς της... 

 
Μ. Βρετανίας που σου έρχονται αμέσως στο μυαλό για ένα ταξίδι, αλλά είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε μια φορά στη ζωή σας.

Η «πόλη των ανθρακορύχων», όπως είναι γνωστή σε όλους, διαθέτει μία κρυφή γοητεία που αξίζει κανείς να την ανακαλύψει. Μάλιστα, πριν λίγα χρόνια είχε αναδειχθεί και ως η «πιο ευτυχισμένη πόλη της Βρετανίας».




Το Νιουκάστλ βρίσκεται στην επαρχία του Tyne and Wear στη βόρεια όχθη του ποταμού Tyne κοντά στην ακτή της βόρειας θάλασσας. Φημίζεται για τα ναυπηγεία του και τη φοιτητική του ζωή, όμως, από κοντά θα ανακαλύψετε και τη γοητευτική πλευρά της βιομηχανικής αυτής πόλης, με τα βικτωριανής αισθητικής κτίρια και σοκάκια να σας ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή.




Αξίζει να επισκεφθείτε το μεσαιωνικό κάστρο Keep ,το οποίο αποτελούσε θερινή κατοικία του βασιλιά του Northumberland. Η ευρύτερη περιοχή διαθέτει τέσσερα ακόμα κάστρα δύο εκ των όποιων, κατοικούνται από λόρδους.



Το τείχος του αυτοκράτορα Αδριανού εκτείνεται από την ακτή του Ατλαντικού στην περιοχή του Carlisle έως το Wallsend στο Newcastle σε μια απόσταση 120 χιλιόμετρων.




Η πόλη στεγάζει δύο πανεπιστήμια, αυτό του Νιουκάστλ και το πανεπιστήμιο Νορθάμπρια και είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Νιούκασλ Γιουνάιτεντ.



Το κέντρο της πόλης διαθέτει πάνω από 400 μπυραρίες, θέατρα και έντονη νυχτερινή ζωή.