Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Βιομηχανικό Πάρκο Σερρών: «Ενίσχυση της βιομηχανίας στην ελληνική περιφέρεια»


Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου / Υφυπουργός Ανάπτυξης

Η κα Μάνη, συνοδεύοντας τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, επισκέφτηκαν μαζί σήμερα το Βιομηχανικό Πάρκο Σερρών, στο οποίο απασχολούνται 1.000 εργαζόμενοι, και συνομίλησαν με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Μαζί με... 
 
 
τους τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Τάσο Χατζηβασιλείου και Θεόφιλο Λεονταρίδη, μετέβησαν σε βιομηχανίες όπως την εταιρεία απορρυπαντικών Flos, την εταιρεία τροφίμων ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ, την εταιρεία Metron, που ειδικεύεται στην κατασκευή ανελκυστήρων, καθώς και το μουσείο παγωτού στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΚριΚρι.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Βασικός στόχος της Κυβέρνησης μας και του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι να κάνουμε πράξη ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στη χώρα, ενισχύοντας αποφασιστικά την ελληνική βιομηχανία. Η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας αποτελεί για την Κυβέρνηση έναν ακρογωνιαίο λίθο για την οικονομική αυτονομία της χώρας μας».

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, πρόσθεσε: «Το Υπουργείο Ανάπτυξης χρηματοδοτεί με 90 εκατ. ευρώ σε ολόκληρη τη χώρα τα Επιχειρηματικά Πάρκα. Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που επενδύουν στην τοπική κοινωνία και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Είναι στόχος μας να μετατρέψουμε τις βιομηχανικές περιοχές σε πυλώνες ανάπτυξης για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας κίνητρα για νέες επενδύσεις. Η ενίσχυση της περιφέρειας και η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και για το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στον τόπο μας».