Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Καφές: Εφτά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με το κατακάθι του


Αν κάθε πρωί ξεκινάτε με ένα φλιτζάνι καφέ στο σπίτι, πιθανότατα περισσεύει το κατακάθι του. Αν το πετάτε στα σκουπίδια, τότε χάνετε μια ευκαιρία. Το... 

 
κατακάθι του καφέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς έξυπνους τρόπους μέσα στο σπίτι.

Ακόμη, μπορεί να χρησιμεύσει για τον καθαρισμό διάφορων αντικειμένων στο σπίτι.

1. Απολίπανση μαγειρικών σκευών: Η χοντρή υφή του κατακάθιου καφέ μπορεί να βοηθήσει στην απολίπανση των μαγειρικών σκευών. Απλά τρίψτε το κατακάθι στον πάτο του τηγανιού με ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τα καμένα υπολείμματα.

2. Καθαρισμός στάχτης από το τζάκι: Η επόμενη φορά που θα χρειαστεί να καθαρίσετε τις στάχτες στο τζάκι σας, πασπαλίστε τις με κατακάθι καφέ. Το πρόσθετο βάρος του κατακάθιου θα εμποδίσει τη στάχτη να διασκορπιστεί, διευκολύνοντας τον καθαρισμό.

3. Εξουδετέρωση οσμών ψυγείου: Τοποθετήστε ένα δοχείο με κατακάθι καφέ στο ψυγείο για να απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές. Το άζωτο στο κατακάθι είναι εξαιρετικό για την απορρόφηση των οσμών.

4. Καθαρισμός φούρνου και σχαρών: Τα κατακάθια του καφέ είναι ιδανικά για την αφαίρεση καμένων υπολειμμάτων από τις μεταλλικές σχάρες και το φούρνο. Τρίψτε τις επιφάνειες με κατακάθι για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Καμουφλάρισμα γρατσουνιών σε ξύλινα έπιπλα: Χρησιμοποιήστε υγρό κατακάθι καφέ για να καλύψετε γρατσουνιές σε σκούρα ξύλινα έπιπλα. Εφαρμόστε το κατακάθι και αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά πριν σκουπίσετε την περίσσεια.

6. Απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές από τον φούρνο μικροκυμάτων: Βάλτε ένα φλιτζάνι χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ σε ένα μπολ και αφήστε το στον φούρνο μικροκυμάτων όλη τη νύχτα. Το κατακάθι θα απορροφήσει τις οσμές και θα αφήσει τον φούρνο μικροκυμάτων σας να μυρίζει και πάλι φρεσκάδα.

7. Καθαρισμός χεριών: Το κατακάθι καφέ είναι εξαιρετικό για την αφαίρεση λιπαρών ακαθαρσιών από τα χέρια σας. Μπορείτε να φτιάξετε σαπούνι με κατακάθι καφέ προσθέτοντας μερικές κουταλιές στο σαπούνι χεριών σας.

πηγή: spirossoulis.com