Υλικά
- 250 γρ. Κανελόνια
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1/2 κούπα ζεστό νερό
- Για τον κιμά:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 ml τοματοπελτέ
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. ντοματίνια
- 200 γρ. Μοτσαρέλα, σε μικρά μπαλάκια
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί προσθέτουμε τον κιμά τον οποίο τον διαλύουμε με τα χέρια μας.
- Σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαζί με το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με ντοματίνια και τα μπαλάκια μοτσαρέλα εναλλάξ. Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, κολλητά και ομοιόμορφα.
- Περιχύνουμε με κιμά και με λίγο ζεστό νερό ώστε τα κανελόνια να έχουν καλυφθεί από τα υγρά.
- Τυλίγουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά
Πηγή: govastileto.gr