Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Μητσοτάκης για την επιλογή Τζιτζικώστα: «Δεν χρειάζεται να είναι όλοι τεχνοκράτες»


«Δεν ξέρω το χαρτοφυλάκιο»
 
Τους λόγους επιλογής του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην...  

 
ΕΕ κλήθηκε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δίνει στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Θεωρώ ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι πολύ καλός Επίτροπος που μπορεί να υπηρετήσει σημαντικά χαρτοφυλάκια που ταιριάζουν με τις γνώσεις, τις δυνατότητες και την εμπειρία του», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας, διευκρινίζοντας ότι το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει θα ανακοινωθεί από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ακούγονται όπως είπε διάφορα σημαντικά χαρτοφυλάκια «αλλά δε ξέρω που θα κάτσει η μπίλια», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σε κάθε περίπτωση εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο που θα ταιριάζει με τα προσόντα του.

Τόνισε δε ότι στο πρόσωπό του και με τη συγκεκριμένη επιλογή τιμά και τη Μακεδονία, ενώ στέλνει και ένα μήνυμα στην Ευρώπη, ότι δεν είναι απαραίτητο στην Ευρώπη να πάει κάποιος τεχνοκράτης.

«Η χώρα έκανε αυτήν την επιλογή στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι εξαιρετικός επίτροπος. Θα τιμήσει τη χώρα, θα βοηθήσει την ΕΕ και την χώρα μας», είπε μεταξύ άλλων.