Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Ένας ακόμα επιστήμονας επέστρεψε στην Πιερία


Ο γαστρεντερολόγος-ηπατολόγος Ευάγγελος Καρπούζας

Η πολυποίκιλη κρίση που έπληξε τα τελευταία χρόνια την Ελληνική κοινωνία οδήγησε πολλούς επιστήμονες και...  

 
όχι μόνον να αναζητήσουν τον επαγγελματικό τους ορίζοντα σε χώρες «εκτός των τειχών».

Νέοι και ωριμότεροι από την Πιερία αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν. Η χώρα στερήθηκε δυναμικούς και δημιουργικούς πολίτες, απομειώνοντας το παραγωγικό της μέλλον.

Σε ένα βαθμό τελευταία, τόσο ο νόστος για την πατρίδα όσο και η βελτίωση των συνθηκών στη χώρα, προδιάγραψε αλλαγή ρότας για συμπολίτες που μετοίκισαν σε χώρες της γηραιάς ηπείρου και ευρύτερα.

Από τον κλάδο της ιατρικής, εγκαταστάθηκε στην Κατερίνη μετά από απουσία 13 ετών, ο γαστρεντερολόγος - ηπατολόγος και με επιπρόσθετη ειδικότητα του παθολόγου Ευάγγελος Καρπούζας, επιθυμώντας να προσφέρει και να υπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο στον καθόλα ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Ο Ευάγγελος Καρπούζας, υιός του επί σειρά ετών βουλευτή Πιερίας, Αντώνη Καρπούζα και της Σμαρώς με την ολοκλήρωση των σπουδών του από την ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εργάστηκε στη Γερμανία για 13 έτη. Μετεκπαιδεύτηκε και ειδικεύτηκε στη γενική παθολογία (InnereMedizin) και στη συνέχεια στην Γαστρεντερολογία - Ηπατολογία (InnereMedizinundGastroenterologie) στα ακαδημαϊκά νοσοκομεία της Βόννης (DiakonieKlinikumJung- Stilling) και του Άαχεν (KrankenhausDüren) στη Γερμανία και εργάστηκε ως ειδικός ιατρός. Διαθέτει 10ετή εμπειρία επάνδρωσης της μονάδας εντατικής θεραπείας όπου εφημέρευε.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Πρόσφατα επέστρεψε στην Κατερίνη όπου ίδρυσε ένα πρότυπο γαστρεντερολογικό ιατρείο με υπερσύγχρονα μηχανήματα επί της οδού Ηφαίστου2 στην Πλατεία Δημαρχείου και τίθεται στη διάθεση των συντοπιτών μας για παροχή της αναγκαίας προσφοράς σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα που άπτονται στον τομέα της γαστρεντερολογίας.   
 


Τη μελέτη και κατασκευή του ιατρείου επιμελήθηκαν ο αδερφός του, Ηρακλής Καρπούζας, Πολιτικός Μηχανικός και η σύζυγος του Ειρήνη ΑλεκτορίδουΑρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ.

Τα εγκαίνια του ιατρείου του κ. Καρπούζα προγραμματίζονται εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.