Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Όταν ο Καραμανλής νομιμοποίησε τον συμμοριτοπόλεμο


 H ΝΔ που τιμάει τους αγώνες της Αριστεράς

Πέρασαν πενήντα χρόνια από τις 23 Σεπτεμβρίου 1974 που ο Εθνάρχης των Δεξιών, Κωνσταντίνος Καραμανλής έδωσε συγχωροχάρτι στους κομμουνιστές για τα εγκλήματά τους. 

Με πλάγιο τρόπο, με το... 


 

άρθρο 59 περί σεβασμού του πολιτεύματος τούς έβαλε στην πολιτική ζωή της χώρας, κατήργησε τις εορτές των Εθνικών Δυνάμεων ως “γιορτές μίσους”. 

Βέβαια οι βουλευτές του έδιναν το παρών όταν γίνονταν εκδηλώσεις για να τους βλέπουν οι ψηφοφόροι και να μην χαθεί η εξουσία και φυσικά οι κομμουνιστές διατήρησαν με προκλητικό τρόπο τις δικές τους γιορτές. 

Με δηλώσεις για εθνική συμφιλίωση, με το «δίνουμε τα χέρια να πάμε μπροστά τον τόπο», νομίζουν πως θα ξεχάσουμε το Λιτόχωρο, την ΟΥΛΕΝ, τον Μελιγαλά και όλους τους άλλους τόπους που εγκλημάτησαν οι κομμουνιστές. Νομίζουν ότι θα ξεχάσουμε την προδοσία σε βάρος της Μακεδονίας μας που ξεκίνησαν πολύ πριν το ’40, συνέχισαν δρώντες στις σοβιετικές πατρίδες που κατέφυγαν για να γλυτώσουν από την ελληνική δικαιοσύνη. Και τελικά κατά… σύμπτωση η προδοσία ολοκληρώθηκε από εκεί που δραπέτευσαν, από τις Πρέσπες. 

Ε αυτό να το ξεχάσουν αυτοί, η Ιστορία δεν διαγράφεται με άρθρα και διατάγματα, όπως δεν διαγράφονται και οι θυσίες των Ελλήνων. Σήμερα αξιώνουν να ζητήσουν συγνώμη τα θύματα από τους σφαγείς, να είναι η Παπαδάκη κακούργα και ο Μακαρωνάς ήρωας, δεν γίνεται όμως. 

Δεν μπορούμε να δε δεχθούμε ποτές ότι ήταν συνεργάτες τα ανήλικα παιδιά στον Μελιγαλά και εθνικός ήρωας ο δηλωσίας Κλάρας. 

Αυτή είναι διαχρονικά η ΝΔ, που τιμάει τους αγώνες της Αριστεράς και όποιος εκφραστεί άσχημα διαγράφεται. Ας την χαίρονται λοιπόν αυτοί που αναπολούν την καλή και σωστή ΝΔ και θέλουν να την διορθώσουν και να γυρίσουν πίσω μαζί με τους ψηφοφόρους που την εγκατέλειψαν, τα πρόβατα που έφυγαν από το μαντρί κατά την Αβερώφεια λογική.

elkosmos.gr

Πέρασαν πενήντα χρόνια από τις 23 Σεπτεμβρίου 1974 που ο Εθνάρχης των Δεξιών, Κωνσταντίνος Καραμανλής έδωσε συγχωροχάρτι στους κομμουνιστές για τα εγκλήματα τους. Με πλάγιο τρόπο, με το άρθρο 59 περί σεβασμού του πολιτεύματος τους έβαλε στην πολιτική ζωή της χώρας, κατήργησε τις εορτές των Εθνικών Δυνάμεων ως “γιορτές μίσους”. Βέβαια οι βουλευτές του έδιναν το παρόν όταν γίνονταν εκδηλώσεις για να τους βλέπουν οι ψηφοφόροι και να μην χαθεί η εξουσία και φυσικά οι κομμουνιστές διατήρησαν με προκλητικό τρόπο τις δικές τους γιορτές. Με δηλώσεις για εθνική συμφιλίωση, με το «δίνουμε τα χέρια να πάμε μπροστά τον τόπο», νομίζουν πως θα ξεχάσουμε το Λιτόχωρο, την ΟΥΛΕΝ, τον Μελιγαλά και όλους τους άλλους τόπους που εγκληματήσαν οι κομμουνιστές. Νομίζουν ξεχάσουμε την προδοσία σε βάρος της Μακεδονίας μας που ξεκίνησαν πολύ πριν το ’40, συνέχισαν δρώντες στις σοβιετικές πατρίδες που κατέφυγαν για να γλυτώσουν από την ελληνική δικαιοσύνη. Και τελικά κατά… σύμπτωση η προδοσία ολοκληρώθηκε από εκεί που δραπέτευσαν, από τις Πρέσπες. Ε αυτό να το ξεχάσουν αυτοί, η Ιστορία δεν διαγράφεται με άρθρα και διατάγματα, όπως δεν διαγράφονται και οι θυσίες των Ελλήνων. Σήμερα αξιώνουν να ζητήσουν συγνώμη τα θύματα από τους σφαγείς, να είναι η Παπαδάκη κακούργα και ο Μακαρωνάς ήρωας, δεν γίνεται όμως. Δεν μπορούμε να δε δεχθούμε ποτές ότι ήταν συνεργάτες τα ανήλικα παιδιά στον Μελιγαλά και εθνικός ήρωας ο δηλωσίας Κλάρας. Αυτή είναι διαχρονικά η ΝΔ, που τιμάει τους αγώνες της Αριστεράς και ποιος εκφραστεί άσχημα διαγράφεται. Ας την χαίρονται λοιπόν αυτοί που αναπολούν την καλή και σωστή ΝΔ και θέλουν να την διορθώσουν και να γυρίσουν πίσω μαζί με τους ψηφοφόρους που την εγκατέλειψαν, τα πρόβατα που έφυγαν από το μαντρί κατά την Αβερώφεια λογική....

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/otan-o-karamanlhs-nomimopoiise-ton-symmoritop/ © www.elkosmos.gr