Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Πλυντήριο πιάτων: Ο σωστός τρόπος για να τοποθετήσετε τα σκεύη σας -

 


Οδηγός βήμα βήμα

Ακολουθώντας απλά βήματα, μπορείτε να γεμίσετε το πλυντήριο πιάτων σας με τρόπο που να διασφαλίζει αποτελεσματικό καθαρισμό και να αποτρέπει ζημιές στα πιάτα και τα σκεύη σας.

 
1. Αδειάστε τα χοντρά υπολείμματα:

Πριν τοποθετήσετε τα πιάτα στο πλυντήριο, αφαιρέστε τυχόν χοντρά υπολείμματα φαγητού από πιάτα, μπολ και μαχαιροπίρουνα. Αυτό θα αποτρέψει το φράξιμο των φίλτρων του πλυντηρίου και θα βελτιώσει το αποτέλεσμα του πλυσίματος.

2. Τοποθέτηση αντικειμένων:

Κάτω ράφι: Ξεκινήστε τοποθετώντας τα μεγάλα πιάτα και τα μπολ στο κάτω ράφι. Φροντίστε να αφήσετε αρκετό χώρο ανάμεσα στα αντικείμενα για να κυκλοφορεί ομοιόμορφα το νερό.
Πλάγια τοποθέτηση: Τοποθετήστε τα μεγάλα σκεύη, όπως κατσαρόλες και τηγάνια, στα πλαϊνά του κάτω ράφι. Βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζουν την περιστροφή των βραχιόνων ψεκασμού.
Άνω ράφι: Τοποθετήστε φλιτζάνια, ποτήρια και μικρά μπολ στο πάνω ράφι. Γείρετε ελαφρώς τα ποτήρια για να αποτρέψετε τη συγκέντρωση νερού.
Μαχαιροπίρουνα: Τοποθετήστε τα μαχαιροπίρουνα στην ειδική θήκη. Βεβαιωθείτε ότι οι λαβές δεν εμποδίζουν το κλείσιμο του καλαθιού.
Πάνω ράφι: Τοποθετήστε τα μαχαιροπίρουνα με τις λαβές προς τα κάτω και τα μαχαίρια με την αιχμηρή πλευρά στραμμένη προς τα κάτω για λόγους ασφαλείας.

3. Έλεγχος τοποθέτησης:

Πριν κλείσετε την πόρτα του πλυντηρίου, βεβαιωθείτε ότι: Δεν υπάρχουν αντικείμενα που εμποδίζουν την περιστροφή των βραχιόνων ψεκασμού.
Τα πιάτα και τα σκεύη είναι σταθερά και δεν κινδυνεύουν να ανατραπούν κατά τη διάρκεια του πλυσίματος.
Τα μαχαιροπίρουνα δεν αγγίζουν μεταξύ τους ή τα πιάτα.

4. Απορρυπαντικό και πρόσθετα:

Προσθέστε το κατάλληλο απορρυπαντικό πιάτων στη θήκη και, εάν θέλετε, χρησιμοποιήστε αλάτι πλυντηρίου πιάτων και γυαλιστικό. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή του πλυντηρίου σας για τη σωστή δοσολογία.

5. Κλείσιμο πόρτας και επιλογή προγράμματος:

Κλείστε προσεκτικά την πόρτα του πλυντηρίου και επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα πλυσίματος για το φορτίο σας.

6. Εκκίνηση:

Πατήστε το κουμπί εκκίνησης για να ξεκινήσει ο κύκλος πλυσίματος.

Συμβουλές: Για καλύτερα αποτελέσματα, γεμίστε το πλυντήριο πιάτων όσο το δυνατόν περισσότερο, χωρίς να το στριμώχνετε.
Μην τοποθετείτε εύθραυστα αντικείμενα ή πλαστικά που δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες στο πλυντήριο πιάτων.
Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο πρόγραμμα πλυσίματος για το είδος των πιάτων και των σκευών σας.
Περιμένετε λίγα λεπτά μετά το τέλος του κύκλου πλυσίματος πριν ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου. Τα πιάτα και τα σκεύη μπορεί να είναι ακόμα ζεστά.
Ανοίξτε την πόρτα προσεκτικά για να αποφύγετε την απελευθέρωση ατμού.

2. Απομάκρυνση αντικειμένων:

Ξεκινήστε αφαιρώντας τα αντικείμενα από το πάνω ράφι.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα πιάτα και τα σκεύη από το κάτω ράφι.
Τέλος, αφαιρέστε το μαχαιροπίρουνα από τη θήκη.

3. Ξεπλένετε τα φίλτρα:

Αφαιρέστε και ξεπλύνετε τα φίλτρα του πλυντηρίου πιάτων για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα φαγητού ή άλλα σκουπίδια.
Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή του πλυντηρίου σας για την αφαίρεση και τον καθαρισμό των φίλτρων.

4. Σκούπισμα:

Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να σκουπίσετε το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων και να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα νερού ή υγρασίας.

5. Αφήστε το πλυντήριο να αεριστεί:

Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για λίγο μετά το άδειασμα για να αεριστεί και να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας ή οσμών.

Συμβουλές:
  • Για να αποτρέψετε τα στίγματα στα ποτήρια, χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα πλυσίματος με χαμηλή θερμοκρασία και γυαλιστικό.
  • Για να διατηρήσετε το πλυντήριο πιάτων σας σε καλή κατάσταση, εκτελέστε έναν κύκλο καθαρισμού με άδειο πλυντήριο και ξίδι κάθε μήνα.
  • Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το πλυντήριο πιάτων σας, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το πλυντήριο πιάτων σας λειτουργεί αποτελεσματικά, ενώ τα πιάτα και τα σκεύη σας θα είναι πάντα καθαρά και λαμπερά!

spirossoulis.com