Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Έτσι θα εξαφανίσετε τη μούχλα και τα βακτήρια από τη ντουλάπα σας με φυσικό τρόπο


Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα σχετικά με την ντουλάπα είναι η ενοχλητική μυρωδιά μούχλας που αναδύεται κάθε φορά που ανοίγετε τα φύλλα της. Αυτό...  

 
που χρειάζεται σίγουρα από εσάς είναι να εντοπίσετε το σημείο που αναπτύσσεται και να δράσετε αναλόγως. Επειδή όμως η διαδικασία αυτή απαιτεί κόπο, χρόνο και χρήμα, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε προσωρινά για να αντιμετωπίσετε τη δυσάρεστη μυρωδιά.

Η λύση βρίσκεται στα φακελάκια τσαγιού!

Σε αντίθεση με τα τεχνητά αρώματα και σπρέι που καλύπτουν προσωρινά τη μυρωδιά της μούχλας, τα φύλλα τσαγιού απορροφούν και εξουδετερώνουν τα βακτήρια που προκαλούν οσμή χάρη στις τανίνες που περιέχουν.

Πριν όμως χρησιμοποιήσετε φακελάκια τσαγιού, πρέπει να εντοπίσετε την πηγή της μυρωδιάς. Συνήθως, η έλλειψη αερισμού σε σκοτεινούς και στενούς χώρους όπως οι ντουλάπες προκαλεί δυσάρεστες οσμές. Η σκόνη και τα υγρά ρούχα ή παπούτσια επιδεινώνουν την κατάσταση. Αν έχει περάσει καιρός από τότε που καθαρίσατε την ντουλάπα σας, αυτό πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Αποφύγετε λάθη όπως το να μην αδειάζετε εντελώς την ντουλάπα.

Εξετάστε τα ρούχα και τα παπούτσια για να δείτε αν είναι η πηγή της μυρωδιάς και πλύνετε τα αν χρειάζεται. Εάν παρατηρήσετε μούχλα ή υγρασία, αντιμετωπίστε το κατάλληλα. Αν δεν είναι τίποτα από αυτά, χρησιμοποιήστε φακελάκια τσαγιού για να φρεσκάρετε την ντουλάπα σας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr