Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Επικίνδυνος ληστής προσπάθησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού


Σε βάρος του «εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές και βούλευμα για κλοπή»...
 
 
Ένας επικίνδυνος ληστής, που προσπάθησε να πάρει το όπλο του αστυνομικού την ώρα που του έβαζε χειροπέδες, συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών.

Ο 42χρονος που σε βάρος του «εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές και βούλευμα για κλοπή» περπατούσε αμέριμνος όταν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ θέλησαν να του κάνουν έλεγχο. Τότε έσπευσε να διαφύγει τρέχοντας και μετά από πεζή καταδίωξη ακινητοποιήθηκε.

Εκείνη τη στιγμή κανείς δεν γνώριζε ότι ήταν το ένα από τα δυο μέλη του «διδύμου» που η δράση του οποίου είχε καταγραφεί από τις κάμερες καταστημάτων και επιχειρήσεων και είχε «αδυναμία» στην περιοχή του Ωρωπού.

Στις αρχές Ιουλίου είχε συλληφθεί ο συνεργός του και, σύμφωνα με την αστυνομία, «έσπαγε με σφυρί τις τζαμαρίες των καταστημάτων, αδιαφορώντας για τους συναγερμούς που χτυπούσαν, και έμπαιναν στο εσωτερικό. Κατευθύνονταν προς τις ταμειακές μηχανές από τις οποίες άρπαζαν όσα χρήματα έβρισκαν και εξαφανίζονταν. Ο συνεργός του εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου και με την λεία στα χέρια εξαφανίζονταν».

Το πρωί της Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 42χρονο στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τις Αρχές. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και κοκαΐνης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.