Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών συμμετείχε ενεργά στην φετινή δράση ΄Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο΄, που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης με...  


 

την Αντιδημαρχία Αθλητισμού και το Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας και την ανάγκη για ένα αστικό περιβάλλον προσβάσιμο σε όλους.

Το περίπτερό μας, που στήθηκε σε ένα σημείο με μεγάλη επισκεψιμότητα, αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δώσουν χρώμα σε εικόνες με θέμα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και την ασφαλή κυκλοφορία. Με ξυλομπογιές και μαρκαδόρους στα χέρια, οι μικρά μας φίλοι δημιούργησαν έργα τέχνης που ανέδειξαν τη φαντασία και την ευαισθησία τους για ένα καλύτερο μέλλον.   

Μια ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση αναπηρικού καροτσιού. Μέσα από αυτή την εμπειρία, τα παιδιά κατάλαβαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους και την αναγκαιότητα για ένα αστικό περιβάλλον που να εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων.   



Η συμμετοχή των παιδιών στην εκδήλωση ήταν ενθουσιώδης. Τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους και η δημιουργικότητά τους μας γέμισαν αισιοδοξία για το μέλλον. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι μικροί μας φίλοι θα μεγαλώσουν με αίσθημα ευθύνης για τον πλανήτη και θα αποτελέσουν τους αυριανούς πολίτες που θα οικοδομήσουν μια πόλη πιο πράσινη και πιο ανθρώπινη.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Καπετανάκης