Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Η Δήμαρχος «δίνει» την Αστυνομία για την τραγωδία στο λούνα παρκ


Το υπόμνημα με τις εξηγήσεις που έδωσε στον πταισματοδίκη
 
Κάθε ευθύνη για τη συνέχιση λειτουργίας του λούνα παρκ...  

 
στο Πευκοχώρι, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος από τη Βέροια επιχειρεί να απεκδυθεί η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά. Με το υπόμνημα των εξηγήσεων που κατέθεσε στον πταισματοδίκη, «δείχνει» κυρίως την αστυνομία ως υπεύθυνη για τη συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να προχωρήσει σε αυτόφωρες συλλήψεις.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η ίδια δεν έχει αρμοδιότητα, καθώς αυτή του ελέγχου και των εκδόσεων αδειών την έχει εκχωρήσει στην αρμόδια αντιδήμαρχο, η οποία έχει κληθεί να απολογηθεί στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας. Από την άλλη «αδειάζει» τον αρμόδιο υπάλληλο που είναι προϊστάμενος του τμήματος αναφέροντας ότι δεν την ενημέρωσε ποτέ.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε την Τρίτη στην πταισματοδίκη στην περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου στα Νέα Μουδανιά ουσιαστικά καθιστά κύρια υπεύθυνη για την κατάσταση που διαμορφώθηκε την αστυνομία.

Με φράσεις όπως «μοναδικό ελεγκτικό όργανο στην πράξη είναι η αστυνομία», «ήταν υποχρεωμένη η αστυνομία να κινήσει τη διαδικασία αυτοφώρου» και «ήταν ελλιπής ο έλεγχος από την αστυνομία στο λούνα παρκ» ρίχνει το μπαλάκι της ανεξέλεγκτης κατάστασης στο λούνα παρκ -όπως γράφει το voria.gr- στο τοπικό αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας.

Το ίδιο πράττει και ο αρμόδιος υπάλληλος ο οποίος παρείχε εξηγήσεις την περασμένη Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στην πταισματοδίκη Χαλκιδικής στο Ειρηνοδικείο Κασσανδρείας. «Ο δήμος είναι δέσμιος των υποδείξεων άλλων υπηρεσιών, όπως της αστυνομίας», αναφέρει δηλώνοντας από την πλευρά του τμήματός του αδυναμία ελέγχου.