Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Τέσσερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις να προσελκύεις τοξικούς ανθρώπους

 

Έχετε συχνά να αντιμετωπίσετε τις τοξικές συμπεριφορές των άλλων; Γιατί νομίζεις ότι γίνεται αυτό; Μήπως προσελκύετε τοξικούς ανθρώπους στη ζωή σας χωρίς να το καταλαβαίνετε; Αν... 


 

θέλετε λιγότερη τοξικότητα στη ζωή σας, πρέπει να δείτε κατάματα τις παρακάτω αλήθειες.

1. Η έλλειψη ορίων ισοδυναμεί με έλλειψη σεβασμού.

Τα όρια μεταδίδουν στους άλλους ότι έχετε αυτοσεβασμό— δηλαδή σεβασμό για τον χρόνο σας, τη συναισθηματική σας ενέργεια και την ευημερία σας. Η έλλειψη ορίων επικοινωνεί στους τοξικούς ανθρώπους που είστε ένας εύκολος στόχος για να τον εκμεταλλευτούν. Επιπλέον, τα όρια που λέγονται αλλά δεν επιβάλλονται είναι ακόμη χειρότερα γιατί τότε οι άλλοι ξέρουν ότι είστε μαλακοί ως προς τα όριά σας, και επομένως εύκολο να σας χειραγωγήσουν. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι τρόποι για να βάζεις καλύτερα τα όρια σου. Και να τα σέβονται οι άλλοι.

2. Διδάσκετε στους ανθρώπους πώς να σας συμπεριφέρονται;

Δεν πρέπει να ανεχτείτε κακή συμπεριφορά ή ασέβεια. Εάν το κάνετε, οι άνθρωποι θα σας συμπεριφέρονται όπως εσείς τους αφήνετε να σας συμπεριφέρονται. Δεν μπορείτε να δικαιολογείτε ή να συγχωρείτε συνεχώς τις τοξικές συμπεριφορές, διαφορετικά θα είναι εύκολο για τους τοξικούς ανθρώπους να σας παρασύρουν. Μερικές φορές είναι καλύτερο να απομακρυνθείτε από άτομα που δεν σας φέρονται με σεβασμό.

3. Οι ανασφάλειές σας μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν.

Η χειραγώγηση είναι συνηθισμένη σε αυτόν τον κόσμο. Οι χειριστικοί τύποι συχνά αναζητούν οποιοδήποτε είδος μόχλευσης για να χρησιμοποιήσουν εναντίον άλλων, οπότε όταν βλέπουν τις ανασφάλειές σας, βλέπουν μία ευκαιρία. Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε δουλεύοντας πάνω στην αυτοπεποίθησή σας.

4. Γίνεσαι χαλί για τους άλλους; Είναι μαγνήτης για τοξικότητα.

Το να προσπαθείς συνεχώς να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους εις βάρος της δικής σου ευτυχίας και ευημερίας θα προσελκύσει… αρπακτικά. Οι άνθρωποι που γίνονται χαλί για τους άλλους συνήθως έχουν φτωχά όρια, επομένως ένα τοξικό άτομο προσελκύεται επειδή υποθέτει ότι μπορεί να σας εκμεταλλευτεί.

πηγή: