Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Οι καλύτερες τροφές για να αντιμετωπίσεις το hangover


Με τους επακόλουθους πονοκεφάλους και ναυτία, ένα απαίσιο hangover είναι αρκετό, για να σε κάνει να ορκιστείς να μην πιεις ποτέ ξανά αλκοόλ. Όποια/-ος έχει πειραματιστεί με... 

 
τις λεγόμενες θεραπείες για το hangover πιθανότατα έχει αλλάξει τη διατροφή του την επόμενη μέρα με κάποιον τρόπο, ίσως επιλέγοντας λιπαρά φαγητά για να «απορροφήσουν» το αλκοόλ ή σταματάει να πίνει ποτά. 

Αντ’ αυτού, μερικές υγιεινές τροφές και ποτά μπορούν να είναι το κλειδί για να ξεπεράσεις το hangover, χωρίς να επιδεινώσεις την ευεξία σου. Ας δούμε με περισσότερη λεπτομέρεια, ποια ποτά και φαγητά μπορούν να βοηθήσουν σε ένα hangover.

Ποτά
  • Νερό: Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, οπότε το να πίνεις άφθονο νερό είναι κρίσιμο για την ανάκαμψη. Προσπάθησε να έχεις πάντα ένα ποτήρι νερό δίπλα σου και πίνε μικρές ποσότητες συχνά.
  • Ηλεκτρολυτικά Ποτά: Ποτά που περιέχουν νάτριο και κάλιο, βοηθούν στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που χάνονται.
  • Πράσινο Τσάι: Περιέχει κατεχίνες που βοηθούν στην αποτοξίνωση του συκωτιού και έχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη χωρίς να προκαλέσει νευρικότητα. 

Φαγητά για αντιμετώπιση του hangover

  • Φρούτα: Μπανάνες που περιέχουν κάλιο, σημαντικό για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών, και μήλα και πορτοκάλια, πλούσια σε βιταμίνη C και φυσικά σάκχαρα που βοηθούν στην ανάκαμψη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr