Η πορτογαλική πόλη που λατρεύουν κυρίως οι νέοι 
 
Η Λισαβόνα και το Πόρτο είναι οι δύο δημοφιλείς πόλεις της Πορτογαλίας που συγκεντρώνουν πλήθος τουριστών κάθε χρόνο. Ωστόσο, υπάρχει και μία τρίτη πόλη που τελευταία έχει...  

 
ανέβει πολύ κι έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό, όχι μόνο της Πορτογαλίας, αλλά και της Ευρώπης.

Ο λόγος για τη Μπράγκα, μία από τις παλαιότερες της χώρας, καθώς μετρά πάνω από 2.000 χρόνια ιστορίας, ενώ υπήρξε σημαντικό θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο. Το όνομά της αρχικά ήταν «Bracara Augusta» και ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Augustus.




Βρίσκεται περίπου 48χλμ βόρεια του Πόρτο, ενώ σήμερα θεωρείται μία νεανική πόλη, λόγω των πολλών φοιτητών που έχει και της έντονης νυχτερινής ζωής. Άλλωστε, το 2012 είχε αναδειχθεί «Ευρωπαϊκή Νεανική Πρωτεύουσα».



Και είναι θα λέγαμε αντιφατικό λίγο αυτό, αν σκεφτεί κανείς ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μεσαιωνική πόλη με εντυπωσιακά αρχοντικά του 18ου αι., επιβλητικές εκκλησίες, παλάτια και ιστορικά κτίρια.




Στα αξιοθέατα που ξεχωρίζουν, συγκαταλέγονται το παλάτι και νυν μουσείο Biscainhos που κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, με περίτεχνα σχέδια.




Οι πανέμορφοι κήποι της Santa Barbara, η μονή του Αγίου Μαρτίνου του 10ου αιώνα και οι Ρωμαϊκές Θέρμες του Μαξίμινου είναι επίσης αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε. Και το Αρχαιολογικό Μουσείο D. Diogo de Sousa, με πολλά εκθέματα από τη ρωμαϊκή εποχή.



Στο αρχιεπισκοπικό παλάτι Paço Arquiepiscopal και το παλάτι Raio Palace μπορεί κανείς να θαυμάσει από κοντά τα επιβλητικά κομψοτεχνήματα σε στυλ μπαρόκ και ροκοκό, ενώ ο επιβλητικός ναός Bom Jesus do Monte που σημαίνει ο «Καλός Ιησούς του βουνού» βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόλη της Μπράγκα. Σκαρφαλωμένος στην πλαγιά ενός λόφου σε υψόμετρο 116 μέτρων προσεγγίζεται με τελεφερίκ μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή.



Και για τους ποδοσφαιρόφιλους τουρίστες, υπάρχει και το Δημοτικό Στάδιο της Μπράγκα που είναι χτισμένο μέσα σε βράχο και σου δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε βράχο! Το γήπεδο είναι σχεδιασμένο από τον Σούτο Μόουρα, έναν από τους πιο διάσημους Πορτογάλους αρχιτέκτονες και νικητή του Βραβείου Pritzker.