Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Έξι μύθοι διατροφής που σίγουρα έχεις διαβάσει στα social media


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μας συνδέει παγκοσμίως. Ωστόσο, είναι επίσης γεμάτο από ισχυρισμούς και συμβουλές για τη διατροφή, πολλές από τις οποίες είναι παραπλανητικές ή απλώς ψευδείς. Ως...  

 
αποτέλεσμα, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικούς από αυτούς τους δημοφιλείς διατροφικούς μύθους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σίγουρα έχετε διαβάσει. Στη συνέχεια θα τους απομυθοποιήσουμε παρέχοντας αποδείξεις για το αντίθετο. Ας ξεκινήσουμε…

Μύθος#1 Όλοι πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα μαγνησίου

Ένα συμπλήρωμα που μπορεί να έχετε δει πρόσφατα να εμφανίζεται στα social media είναι το μαγνήσιο. Είτε χρησιμοποιείται σε μοντέρνα mocktails για να βοηθήσει στον ύπνο, είτε χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της συνολικής διάθεσης, αυτό το συμπλήρωμα φαίνεται να είναι το κλειδί για τη βέλτιστη υγεία. Τουλάχιστον έτσι απεικονίζεται.

Αλλά, προτού τρέξετε στο κατάστημα και προμηθευτείτε το φαινόμενο των social media, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το συμπλήρωμα.

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που δεν παράγεται από τον οργανισμό. Επομένως, η απαιτούμενη ημερήσια ποσότητα πρέπει να καταναλώνεται μέσω της καθημερινής διατροφής. Ευτυχώς όμως οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν αυτό το όριο από τις τροφές και αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω συμπληρώματα .

Όπως κάθε άλλο συμπλήρωμα, το μαγνήσιο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν δεν μπορεί να ληφθεί απευθείας από τη διατροφή. Αυτό μπορεί να προσδιοριστεί με τη βοήθεια ενός επαγγελματία υγείας. Δεν συνιστάται η χορήγηση συμπληρωμάτων σε άλλες περιπτώσεις. Μπορεί ακόμη και να είναι επικίνδυνο, αν το παρακάνετε.

Μύθος#2 Τα χόρτα σε σκόνη είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο λαχανικών

Στα τόσο δημοφιλή βίντεο «Τι τρώω σε μια μέρα» στο Tiktok και στο Instagram απεικονίζεται μια αλεσμένη πράσινη σκόνη που αναμιγνύεται σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό και διατίθεται στο εμπόριο ως το τέλειο ξεκίνημα της ημέρας.

Είναι λοιπόν, αυτές οι σκόνες το εισιτήριο που θα σας βοηθήσει να πετύχετε την ημερήσια πρόσληψη λαχανικών;

Μια πιο προσεκτική εξέταση των πραγματικών συστατικών αυτής της σκόνης δείχνει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες για να προσφέρουν πραγματικά οφέλη. Επιπλέον, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που προσφέρουν τα πραγματικά φρούτα και λαχανικά είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από την ποσότητα που υπάρχει σε αυτά τα χόρτα σε σκόνη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr