ΑΕΚ - Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ - Άρης, τα δύο μεγάλα ματς. «Παγίδα» στον ντεφορμέ Ολυμπιακό θέλει να στήσει ο Ατρόμητος στο Φάληρο
 
Στην OPAP Arena η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (21:00, COSMOTE Sport 1) στο ένα από τα δύο μεγάλα ματς της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Η...  

 
ΑΕΚ μπαίνει τελευταία στα ντέρμπι, με πρώτο αυτό με τον Παναθηναϊκό στην Νέα Φιλαδέλφεια, αμέσως μετά τη δεύτερη γκέλα της στο πρωτάθλημα και τους δύο βαθμούς που άφησε στην Λεωφόρο απέναντι στην Καλλιθέα. Σε μία περίοδο που μοιραία γίνεται μεγάλη συζήτηση για τους πολλούς τραυματισμούς που εμφανίστηκαν και μάλιστα νωρίς και φέτος. Στο γήπεδό της έχει μία απώλεια, την ισοπαλία με την Λαμία, ενώ από προβλήματα προέρχονται οι Μπρινιόλι, Οντουμπάτζο, Μουκουντί, Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς. Επιστρέφουν Ρότα, Λιούμπισιτς, Άμραμπατ, Λαμέλα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Πανσερραϊκό, αλλά είχε προβλήματα σε ένα ακόμη ματς και μπαίνει σε ένα πιο δύσκολο πρόγραμμα, καθώς μετά τη Νέα Φιλαδέλφεια παίζει με την Μπόρατς στο Κόνφερενς Λιγκ και μετά υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Στο προηγούμενο ντέρμπι πήρε την ισοπαλία χωρίς δυσκολίες από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έχοντας χάσει όμως έδαφος, θέλει το κάτι παραπάνω και ψάχνει μία μεγάλη νίκη που θα του δώσει πολλά και στον τομέα της αυτοπεποίθησης. Ο Αλόνσο περιμένει το κάτι παραπάνω κι επιθετικά σ’ αυτό το ματς.

Λίγο νωρίτερα, (20:30, Nova Sports Prime) στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στην Τούμπα.

Μετά τον αγώνα με τη Γαλατασαράι και την ήττα με 3-1 στην Türk Telekom Arena, ο Δικέφαλος στρέφει το ενδιαφέρον του στο ντέρμπι της πόλης με στόχο να μείνει στην κορυφή. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μία απώλεια, στο προηγούμενο ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό, στο μοναδικό ματς που δεν σκόραρε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και αυτήν τη φορά θέλει πάση θυσία το τρίποντο. Ο Λουτσέσκου έχει κάνει διαχείριση στο ρόστερ, πρόβλημα ο τραυματισμός του επιθετικού Μπράντον, ο οποίος είναι εκτός στα τελευταία ματς.

Ο Άρης, μετά την πρόκριση στο Κύπελλο επί του Εθνικού, ετοιμάζεται για το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης ήταν εξαιρετικοί και με σωστή τακτική απέναντι στον Ολυμπιακό, τον οποίο κέρδισαν πιο εύκολα κι απ’ ό,τι περίμεναν οι ίδιοι, και την ίδια συνταγή θα ακολουθήσει ο Μάντζιος και στην Τούμπα για να πάρει η ομάδα του αποτέλεσμα. Ο προπονητής του Άρη έκανε ροτέισον μεσοβδόμαδα και περιμένει να τσεκάρει την κατάσταση του στόπερ Φαμπιάνο και του εξτρέμ Σουλεϊμάνοφ.

Στα άλλα δύο σημερινά ματς, ο ΟΦΗ υποδέχεται στις 17:00 (COSMOTE Sport 1) τον Παναιτωλικό, ενώ στις 18:00 (COSMOTE Sport 2) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον φορμαρισμένο Ατρόμητο σε ένα παιχνίδι – πρόκληση για τους Ερυθρόλευκους που μετά και την ήττα στη Λυών φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα. Ο Μεντιλίμπαρ ψάχνει να βρει λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματική η ομάδα του σε τέτοια ματς. Εκτός είναι ο εξτρέμ Μαρτίνς, αμφίβολος και ο επίσης εξτρέμ Μασούρας.

Η αυλαία της 6ης αγωνιστικής, πέφτει αύριο Δευτέρα με την αναμέτρηση ΠΑΣ Λαμία–Πανσερραϊκός.