Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Εκδήλωση για τα 120 Χρόνια από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα και τη θυσία του Παύλου Μελά

 

Με αφορμή τη χθεσινή επέτειο της θυσίας του Ήρωος και πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνος Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού Παύλου Μελά, στις 13 Οκτωβρίου 1904, αλλά και της συμπληρώσεως φέτος των 120 ετών από ...  

 
της ενάρξεως του Αγώνος αυτού στα ιερά χώματα της Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε προ ημερών, επετειακή εκδήλωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, παρουσία των Διοικητών της 1ης Στρατιάς/ΕU-OHQ Αντιστράτηγου Δημόκριτου Κωνσταντάκου και του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR (Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR) Αντιστράτηγου Αθανάσιου Γαρίνη.

Κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσης εκδηλώσεως, η οποία περιλάμβανε ομιλίες με θέμα το Μακεδονικό Αγώνα, τους αγωνιστές του και τον Παύλο Μελά, φωταγωγήθηκε ο Λευκός Πύργος και προβλήθηκε η κυματίζουσα Ελληνική Σημαία με το περίγραμμα της μορφής του Παύλου Μελά, ενώ με το πέρας της εκδηλώσεως προβλήθηκε το ολόγραμμα του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ. Κώστας Γκιουλέκας, εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Όλια Βασιλάκη – Καρόζη ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη ΠΚΜ, ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κ. Χαράλαμπος Φείδας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος (ΠΣ) Θεόδωρος Κοσμίδης, ως εκπρόσωπος του Γενικού Επιθεωρητή Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου (ΠΣ) Ευάγγελου Φαλάρα, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Στέλιος Τσιάκαλος, ως εκπρόσωπος του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. Χρήστου Μπουλούμπαση, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως και των

Εκκλησιαστικών Αρχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και άλλοι προσκεκλημένοι.