Τι ισχύει με την κατάργηση του μέτρου

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αλλαγή της ώρας, καθώς θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού μια ώρα πίσω.

Την... 


 

Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα μπούμε στη χειμερινή ώρα και η αλλαγή ώρας θα γίνει στις 04:00 το πρωί, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη λήξη της θερινής ώρας υπογραμμίζεται: «Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.».

Σημειώνεται, ότι η εναλλαγή μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας και αντίστροφα αποτελεί ένα γεγονός το οποίο έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προτείνει τα κράτη-μέλη να συμφωνήσουν αν θα κρατήσουν χειμερινή ή καλοκαιρινή ώρα, ώστε να μη γίνεται αλλαγή κάθε χρόνο, πόσο μάλλον δύο φορές. Εντούτοις, πάγωσε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ύστερα ξεχάστηκε.

Αυτό σημαίνει πως όσοι αγαπούν τον ύπνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια επιπλέον ώρα ανάπαυσης, καθώς το μέτρο δεν έχει καταργηθεί.