Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

24χρονη solo traveller λέει σε ποιο ελληνικό νησί δεν θα πάει ποτέ ξανά: «Είναι παγίδα για τουρίστες»


Μόλις πριν μερικά χρόνια, δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά μόνοι μας. Από μπαρ και σινεμά μέχρι ακόμα και για καφέ. Τώρα οι εποχές άλλαξαν και πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν πράγματα μόνοι τους. Έτσι έγινε δημοφιλές και το solo travelling.

Μάλιστα πολλοί από... 

 
τους μοναχικούς ταξιδιώτες, έχουν αποκτήσει χιλιάδες followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Ρέιτσελ Σμιθ, μια 24χρονη το Σάρρεϋ της Αγγλίας. Η νεαρή solo traveller, μιλώντας στη Daily Mail, αποκάλυψε ότι κάνει τέσσερις part time δουλειές ώστε να χρηματοδοτεί τις αποδράσεις της, ενώ μέσα στα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον τους 6 μήνες βρισκόταν on the road.

Κάπως έτσι, προτού καν κλείσει το 25ο έτος της ηλικίας της, έχει καταφέρει να βρεθεί από την Αίγυπτο και τις Φιλιππίνες στο Μπαλί και την Ταϊλάνδη. Και φυσικά στην Ελλάδα.

Ποια πόλη δεν θα επισκεφτεί ποτέ ξανά

Ωστόσο, στην ερώτηση «ποια χώρα ή πόλη δεν θα επισκεπτόσουν ποτέ ξανά;», η Ρέιτσελ είχε μια απάντηση που μάλλον δεν θα μας αρέσει.

«Τη Σαντορίνη» είπε η νεαρή solo traveller και εξήγησε τους λόγους.

«Είναι ένα πανέμορφο νησί, με θέα που κόβει την ανάσα» τόνισε η Ρέιτσελ και συνέχισε: «Ωστόσο θα έλεγα στους ταξιδιώτες να την αποφύγουν. Έχει πάρα πολύ κόσμο και είναι πολύ ακριβό νησί. Μοιάζει με παγίδα για τουρίστες. Πολλά πράγματα μπορούν να σε εκνευρίσουν, όπως το πόσο δύσκολο είναι να βρεις ταξί. Κι όταν βρίσκεις σε χρεώνουν κάτι τρελά ποσά για μικρές διαδρομές».

Και όπως κατέληξε «χάρηκα πολύ που είχα την ευκαιρία να την επισκεφτώ, αλλά δεν θα πάω ποτέ ξανά».

Πηγή: in.gr