Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατό του – Ηταν νεκρός για τουλάχιστον 5 ώρες


H επίσημη έκθεση του ιατροδικαστή αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού... 


 

Τζορτζ Μπάλντοκ, που βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο θάνατός του εκτιμάται ότι οφείλεται σε πνιγμό, καθώς μακροσκοπικά διαπιστώθηκαν αφρώδεις μικροφυσαλίδες, ένδειξη που παραπέμπει προς αυτό το συμπέρασμα. Μένει να φανεί τι προηγήθηκε, ενώ, κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, η εικόνα της σορού παραπέμπει μακροσκοπικά σε έμφραγμα ή πνευμονικό οίδημα. Η ιατροδικαστική εξέταση, πάντως, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Εκτιμάται ότι ήταν νεκρός για τουλάχιστον 5 ώρες πριν εντοπιστεί.

Οι Αρχές φαίνεται πως αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Συλλέγεται, πάντως, υλικό από τις κάμερες στην είσοδο του σπιτιού για να εξακριβωθεί αν υπήρξε άλλο άτομο στον χώρο.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως 31χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ανασύρθηκε νεκρός από την πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα χθες, Τετάρτη, το βράδυ.

Τον αναζητούσε η σύζυγός του από το εξωτερικό, καθώς δεν είχε επικοινωνία μαζί του.

Η ίδια επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της οικίας στη Διαδόχου Παύλου 35, ο οποίος έφτασε στο σημείο και μετά από έρευνα βρήκε τον ποδοσφαιριστή αναίσθητο στην πισίνα.

Ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε την Αμεση Δράση και στο σημείο έσπευσε όχημα του αστυνομικού τμήματος Γλυφάδας. Οι αξιωματικοί τον ανέσυραν και έκαναν προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ που βεβαίωσε τον θάνατό του και στη συνέχεια την εξέταση της σορού ανέλαβε ο ιατροδικαστής.

kathimerini