Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

5 συμβουλές για να βράσεις τέλεια τα μακαρόνια - ΒΙΝΤΕΟ


Δεν γνωρίζω κανέναν άνθρωπο που δεν του αρέσουν τα μακαρόνια. Ή έστω που δεν έχει κάποιο αγαπημένο φαγητό που να έχει ζυμαρικά! Πάντα υπάρχει άλλωστε μια συσκευασία ζυμαρικών στο σπίτι, είναι αυτό που λέμε η εύκολη λύση.

Λίγα...  

 
ζυμαρικά, λίγη σάλτσα και λίγο τριμμένο τυράκι και ένα απολαυστικό γεύμα είναι έτοιμο. Όμως, ακόμη και εδώ υπάρχει ο φόβος να μη γίνει σωστά, όση εύκολη και να είναι η συνταγή για τα μακαρόνια. Για αυτό παρακάτω θα βρεις πέντε συμβουλές για να είσαι όσο πιο περήφανος γίνεται για το πιάτο σου.

Βεβαιώσου ότι έβαλες αλάτι

Αν ξεχάσεις να αλατίσεις το νερό σου, θα φτιάξεις ζυμαρικά χωρίς γεύση και θα πρέπει να το αντισταθμίσεις αλατίζοντας παραπάνω τη σάλτσα σου, δεν είναι καλή κίνηση. Ρίξε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αλάτισε γενναιόδωρα. Μόλις το νερό πάρει βράση, βάζεις τα ζυμαρικά.

Χρόνος μαγειρέματος

Θέλεις να έχεις τα ζυμαρικά σου al dente, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγάλεις την κατσαρόλα από τη φωτιά λίγο πριν από αυτό που λέει η συσκευασία. Θα μαγειρευτούν και περισσότερο καθώς κρυώνουν και ακόμα περισσότερο αν το ρίξετε με σάλτσα σε ένα ζεστό τηγάνι, κάτι που είναι πάντα καλή ιδέα.

Κράτησε λίγο νερό ζυμαρικών

Όταν τα ζυμαρικά ψήνονται, ξεπλένονται από το άμυλο, γι' αυτό και το νερό μαγειρέματος είναι λίγο θολό όταν το στραγγίζεις. Ωστόσο, αυτό το άμυλο βοηθά να «κολλήσει» η σάλτσα στα ζυμαρικά σου. Πριν στραγγίξεις τα ζυμαρικά σου, κράτησε ένα τέταρτο φλιτζάνι από αυτό για κάθε μερίδα και μετά πρόσθεσε πιτσιλιές όταν βάλεις τα ζυμαρικά και τη σάλτσα. Εάν βάλεις σάλτσα, πρόσθεσε λίγο από το νερό των ζυμαρικών σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια πρόσθεσε τα ζυμαρικά σου και μαγείρεψε μέχρι να υπάρχει ομοιομορφία.

Ποτέ μα ποτέ μην ξεπλένεις

Ξεπλένοντας τα ζυμαρικά σου με νερό σε ένα σουρωτήρι αφαιρείς το άμυλο τους. Δεν υπάρχει κυριολεκτικά λόγος να γίνει αυτό. Μην ξεπλένεις για ακόμη πιο νόστιμα μακαρόνια.

«Κλείσε με σάλτσα»

Αν σκέφτεσαι να βάλεις οποιοδήποτε είδος σάλτσας - κρεμώδη, ντομάτα, οτιδήποτε άλλο, τέλειωσε το πιάτο σου μαγειρεύοντας τα ζυμαρικά και τη σάλτσα σου μαζί, με λίγο από το νερό για τα ζυμαρικά που έχεις κρατήσει. Θα δεις πόσο θα βοηθήσει με τη σάλτσα σου.

Πηγή: ratpack.gr