Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Έτσι θα αλλάξετε εντελώς την εικόνα της εσωτερικής σας διακόσμησης με λίγα έως και καθόλου χρήματα


Ποιος είπε πως ανακαίνιση γίνεται μόνο με πολλά χρήματα;
 
Σε περίπτωση που έχετε βαρεθεί την διακόσμηση του χώρου σας αλλά δεν διαθέτετε το...  

 
budget για να πετάξετε την υπάρχουσα επίπλωση και να αγοράσετε μια καινούρια, μην ανησυχείτε. Υπάρχει η έξυπνη λύση να αλλάξετε εντελώς την εικόνα του σπιτιού σας με πολύ λίγα έως και καθόλου χρήματα.

Πάντοτε η φαντασία και η δημιουργικότητα αποτελούν τα κλειδιά για να αντισταθμίσετε την έλλειψη των χρημάτων και αυτό μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση της εσωτερικής διακόσμησης του σπιτιού σας. Παρακάτω θα πάρετε μερικές ιδέες για να αναβαθμίσετε την εικόνα του χώρου σας:

Aνακυκλώστε τα υπάρχοντα έπιπλα ή αντικείμενά σας χρησιμοποιώντας τα σε διαφορετικό ρόλο. Για παράδειγμα, το παλιό ξύλινο σκαμπό σας μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα βοηθητικό τραπεζάκι σαλονιού και οι παλέτες που είχατε στον κήπο μπορούν να γίνουν καναπέδες εξωτερικού χώρου.

Αναπαλαιώστε ή βάψτε ένα παλιό έπιπλο ή ένα τοίχο και αλλάξτε τόσο την όψη του ίδιου του επίπλου όσο και γενικότερα του χώρου σας. Αν ένας τοίχος ξαφνικά από λευκός γίνει χρωματιστός τότε θα νιώθετε κυριολεκτικά πως μπήκατε σε ένα άλλο δωμάτιο, ενώ ένα μουντό και φθαρμένο έπιπλο αν γίνει χρωματιστό θα αποτελέσει statement κομμάτι ενός χώρου τραβώντας όλα τα βλέμματα.

Αλλάξτε την διαρρύθμιση των επίπλων μετακινώντας για παράδειγμα την τραπεζαρία εκεί που ήταν το σαλόνι και το αντίθετο και θα δείτε αμέσως έναν ολοκαίνουριο χώρο μπροστά σας με νέα διάθεση. Αλλάξτε επίσης τις κουρτίνες, τα λευκά είδη, τα μαξιλάρια ή τα χαλιά σε ένα δωμάτιο και δε θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που ήταν πριν. Μπορείτε να το κάνετε οικονομικά μετά από μια καλή έρευνα αγοράς. Προσθέστε φυτά εσωτερικού χώρου αληθινά ή τεχνητά δημιουργώντας μια ζεν ατμόσφαιρα.

Δημιουργήστε μια σύνθεση με υπάρχοντα κάδρα, πόστερ και φωτογραφίες που μέχρι στιγμής ήταν σκόρπια μέσα στο χώρο ή αγοράστε πολύ οικονομικά καινούρια. Το συγκεκριμένο σημείο του τοίχου σας θα γίνει σημείο αναφοράς στο χώρο και η τέχνη δημιουργεί πάντα μια ιδιαίτερη διακοσμητική καλαισθησία. Φρεσκάρετε το φωτισμό είτε αλλάζοντας κάποια φωτιστικά είτε απλά τις λάμπες, καθώς το είδος και η ένταση του φωτός μπορούν να διαμορφώσουν δραματικά την αισθητική του χώρου.