Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ¨ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΙΤΩΝ…ΠΟΡΕΙΑ¨


Η Ένωση Ποντίων Πιερίας είχε την χαρά να παρουσιάσει, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στο Πνευματικό-Πολιτιστικό κέντρο του συλλόγου, ένα αξιόλογο ιστορικό ντοκιμαντέρ ¨ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΙΤΩΝ…ΠΟΡΕΙΑ¨ της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης Αττικής.

Την...  


 

εκδήλωση άνοιξε το τμήμα χορωδίας του συλλόγου υπό την διεύθυνση του χοράρχη και δασκάλου του τμήματος λύρας κ. Μάκη Λολοσίδη, παρουσιάζοντας παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια και μελωδίες και από την περιοχή της Αργυρούπολης του Πόντου.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας κ. Κώστας Παπουτσίδης εξέφρασε τη θερμή του υποδοχή προς τους παρευρισκόμενους, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης Αττικής κ. Ηλία Ιορδανίδη και το Διοικητικό του συμβούλιο για την πρωτοποριακή τους προσπάθεια στη δημιουργία ενός μοναδικού ντοκιμαντέρ και ανέφερε μεταξύ άλλων, το έργο αυτό φωτίζει την ιστορία της Αργυρούπολης του Πόντου και αποτυπώνει την αξιοθαύμαστη δύναμη και το μεγαλείο της ποντιακής ψυχής των κατοίκων της ομώνυμης περιοχής, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφεραν και χτίσανε δύο φορές την πόλη της Αργυρούπολης της Αττικής, τη νέα τους πατρίδα. Επιπλέον, ο κ. Παπουτσίδης απένειμε τιμητική διάκριση στον κ. Ιορδανίδη εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, αναγνωρίζοντας την σημαντική συνεισφορά, του της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης Αττικής, στην προώθηση του Ποντιακού πολιτισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Γιώτης Ιορδανίδης, ο Δημοτικός σύμβουλος και ειδικός συνεργάτης της Ένωσης Ποντίων Πιερίας κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας κ. Κομνηνού Δελβερούδη, ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων κ. Ανέστης Μωυσιάδης, μέλη και φίλοι του συλλόγου.


για το Διοικητικό συμβούλιο

                 -Ο-                                 -Η-
           Πρόεδρος                     Γεν. Γραμματέας
    Κώστας Παπουτσίδης      Περιστέρα Πεΐδου