Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Επτά συμβουλές για ένα ευχάριστο πρώτο ταξίδι με το κατοικίδιό σας


Όσα πρέπει να γνωρίζετε
 
Ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας και αυτή είναι η πρώτη φορά, οπότε... 

 
είναι λογικό να έχετε άγχος και να ψάχνετε συμβουλές για να είναι το ταξίδι ευχάριστο για όλους και περισσότερο για το ζωάκι σας.

Παρακάτω, ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για ένας ασφαλές κι ευχάριστο ταξίδι, αλλά και tips που θα σας γλιτώσουν από αναποδιές τελευταία στιγμή. Να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα του κατοικιδίου

Δεν αποτελούν βάρος κι ενδεχομένως να σας χρειαστούν. Για την περίπτωση, λοιπόν, που σας ζητηθεί, καλό είναι να έχετε μαζί σας το πιστοποιητικό υγείας υπογεγραμμένο από τον κτηνίατρό σας. 

Να αναγράφονται τα στοιχεία του

Ταξιδεύετε σε ένα άγνωστο μέρος και υπάρχει η περίπτωση να συμβεί κάποιο απρόοπτο. Ακόμα και να χαθεί το κατοικίδιό σας. Γι’ αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να έχει πάνω του – είτε σε μία μεταλλική ταυτότητα είτε στο κολάρο του – όλα τα στοιχεία του, καθώς και τα δικά σας για να επικοινωνήσει μαζί σας όποιος το βρει. 

Βρείτε φιλικά προς εκείνο καταλύματα

Δεν είναι αρκετό να βρείτε ένα ξενοδοχείο που να δέχεται κατοικίδια. Θα πρέπει να είναι και φιλικό προς αυτό, οπότε πριν κλείσετε που θα μείνετε, ελέγξτε τις εγκαταστάσεις και κυρίως διαβάστε τα σχόλια άλλων χρηστών, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μείνετε μόνο εσείς ικανοποιημένοι από το ξενοδοχείο, αλλά και το ζωάκι σας.



Εκπαιδεύστε το κατοικίδιο πριν το ταξίδι

Ειδικά, αν πρόκειται να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, αξίζει να εκπαιδεύσετε το ζωάκι σας από πριν, ώστε να είναι προετοιμασμένο. Μια καλή ιδέα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον εκπαιδευτή που θα βοηθήσει το κατοικίδιο στο πώς να συμπεριφερθεί σε ένα τέτοιο ταξίδι.
Κράτηση θέσης στο αεροπλάνο

Στην περίπτωση που το ταξίδι είναι αεροπορικό, όταν κλείσετε εισιτήρια, κάντε αντίστοιχη κράτηση και για το κατοικίδιό σας. Ενημερωθείτε προηγουμένως για την πολιτική της εταιρείας, ενώ φροντίστε να κλείσετε από νωρίς τα εισιτήρια, καθώς σε πολλές αεροπορικές υπάρχει περιορισμός στον αριθμό που επιτρέπεται να ταξιδεύουν ανά πτήση, κατοικίδια ζώα. 

Πάρτε μαζί σας κάτι δικό του

Είναι πολύ πιθανό το κατοικίδιό σας να νιώσει στρες κατά το ταξίδι, γι’ αυτό φροντίστε να πάρετε μαζί μας το αγαπημένο του παιχνίδι, το μαξιλαράκι του ή ό,τι άλλο θα του προσφέρει ηρεμία. 

Αποφύγετε το τάισμα

Καλό είναι να μην το ταΐσετε πριν το ταξίδι, είτε με αεροπλάνο, είτε με άλλο μέσο ή ακόμη και με το αυτοκίνητό σας. Το τελευταίο του γεύμα να είναι τουλάχιστον 7 ώρες πριν το ταξίδι ή τουλάχιστον μην του δίνετε μεγάλη ποσότητα φαγητού για να μην κάνει εμετό. Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο και το ταξίδι είναι πολύωρο, κάντε αρκετές στάσεις. Δεν τις έχετε ανάγκη μόνο εσείς για να ξεπιαστείτε αλλά και το κατοικίδιό σας.