Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα τοξικό άτομο


Είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγεις τους τοξικούς ανθρώπους στην καθημερινή ζωή. Φαίνεται να προκαλούν δράμα όπου κι αν πάνε και έχουν τη συνήθεια να δημιουργούν χάος.

Οι...  

 
τοξικοί άνθρωποι συνήθως δεν έχουν κακές προθέσεις. Μπορεί να έχουν καλή καρδιά, αλλά κρύβουν κάποιο ανίατο τραύμα. Όταν οι άνθρωποι δεν αφιερώνουν χρόνο για να αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους, αναπόφευκτα θα μεταδώσουν τα βάσανά τους σε άλλους. Το κάνουν αυτό ασυνείδητα, χωρίς να γνωρίζουν πώς η ενέργειά τους επηρεάζει τους ανθρώπους γύρω τους.

Αυτό δεν δικαιολογεί βέβαια τη συμπεριφορά τους, αλλά εξηγεί γιατί οι τοξικοί άνθρωποι συμπεριφέρονται έτσι. Είναι σημαντικό να έχετε συμπόνια για όλους και να προσφέρετε βοήθεια αν μπορείτε. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περπατάτε πάνω σε τσόφλια αυγών ή να γίνεστε χαλί για τους άλλους. Μπορείτε να δημιουργήσετε υγιή όρια με τους ανθρώπους, ενώ εξακολουθείτε να προσφέρετε αγάπη και συμπόνια.

Εδώ είναι 4 έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις ένα τοξικό άτομο.

Μην εκλογικεύετε την τοξική τους συμπεριφορά.

Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει η σύγκρουση, κάτι που είναι γνωστό ως αποφυγή συγκρούσεων. Ως εκ τούτου, οι αποδέκτες τοξικής συμπεριφοράς θα επιτρέψουν στη συμπεριφορά να συνεχίσει, για να ηρεμεί το τοξικό άτομο. Οι παραλήπτες που επιθυμούν να αποφύγουν τη διαμάχη θα επιτρέψουν στο τοξικό άτομο να κάνει το παιχνίδι του. Ωστόσο, μια τέτοια προσέγγιση είναι κοντόφθαλμη. Ναι, το τοξικό άτομο μπορεί «να πάρει αυτό που θέλει», αλλά μαντέψτε ποιον θα αναζητήσει την επόμενη φορά;

Αυτό μας φέρνει στο δεύτερο point…

Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί.

Δεν είναι όλοι όσοι εκδηλώνουν τοξική συμπεριφορά άτομα που θέλουν να κάνουν μπούλινγκ, αλλά κάποιοι είναι. Οι τοξικοί τύποι συχνά εκτοξεύουν την τοξικότητά τους σε άλλους ως μέσο για έναν σκοπό. Όταν μια τέτοια συμπεριφορά είναι εμφανής, είναι καιρός να ακουστεί η φωνή σας και να αντιταχθείτε σε τέτοιες πράξεις εκφοβισμού. Συχνά, ο «νταής», όταν έρθει αντιμέτωπος με αντίσταση, θα υποχωρήσει και θα προχωρήσει μακριά.

Προχωρήστε μακριά από τοξικούς ανθρώπους, εάν είναι απαραίτητο.

Η έκθεση σε τοξική συμπεριφορά σε πολύ συχνή βάση μπορεί να είναι ψυχικά και σωματικά εξουθενωτική. Θα ξέρουμε ενστικτωδώς πότε ένα άτομο μας σπρώχνει πέρα ​​από τη ζώνη άνεσης – και μερικές φορές είναι απαραίτητο να φύγουμε από την επιρροή του.

Αν και αυτή η «στρατηγική εξόδου» μπορεί να απαιτεί κάποια επιμονή από την πλευρά μας, είναι καθοριστική για την ευημερία μας. Να είσαι δυνατός, να έχεις αυτοπεποίθηση και απλά να φύγεις.

Μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά.

Μπορεί να είναι δύσκολο να «μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά», έτσι δεν είναι; Ειδικά όταν μιλάμε για ένα τοξικό άτομο. Αυτή η συμπεριφορά είναι πιο εμφανής σε μια άμεση επίθεση (π.χ. μια λεκτική επίθεση) εναντίον σας.

Η αλληλεπίδραση με ένα τοξικό άτομο – κάποια στιγμή – θα έχει αναπόφευκτα ως αποτέλεσμα να ειπωθεί κάτι που είναι προσβλητικό, ντροπιαστικό και περιττό. Επομένως, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι «δεν έχει να κάνει με εμένα, αλλά με τον άλλο».

.itspossible.