Υλικά
- 6 σύκα
- 2κ.σ. χυμό λεμόνι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1/4 της κούπας μέλι
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 1/2 της κούπας αμυγδαλόψυχα
- 1/4 της κούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1.5κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Κόψτε τα σύκα σε τέσσερα ίσα μέρη και τοποθετήστε τα στον πάτο μιας φόρμας για κέικ την οποία έχετε λαδώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τον χυμό από το λεμόνι και το ξύσμα, το μέλι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το αλάτι
- Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι
- Περιχύστε το μείγμα στη φόρμα για κέικ και πάνω από τα σύκα και ψήστε στους 185°C για περίπου 35 λεπτά
Πηγή: govastileto.gr