Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣΚ με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Στην Αθήνα χθες ημέρα Τετάρτη (09/10/2024) στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης...  

 
κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη στο γραφείο του. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, ο Προέδρος του ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο κ. Στυλιανός Σακαρέτσιος, η Προέδρος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα Ασημίνα Στρίμπα, ο Ταμίας του ΔΣ του ΔΣΚ κ. Θεόδωρος Καρράς, καθώς και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα λειτουργικά ζητήματα του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης και οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν. Κατά τη συνάντηση ο Υφυπουργός και ο Προέδρος του ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημέρωσαν τους λοιπούς παρευρισκόμενους σχετικά με το ότι από 01/11/2024 παύει η λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Κατερίνης και ότι όλος ο Νομός Πιερίας εντάσσεται στον φορέα.

Ειδικότερα: Από 01/11/2024 εντάσσεται όλος ο Νομός Πιερίας στο Κτηματολόγιο. Από την ως άνω ημερομηνία θα γίνεται ψηφιακά η καταχώρηση της μεγάλης πλειοψηφίας των πράξεων στο Κτηματολόγιο. Θα υπάρξει άμεση ενίσχυση του Κτηματολογικού Γραφείου με ειδικευμένο προσωπικό. Θα συνεχιστεί η νομική επεξεργασία των πράξεων που εκκρεμούν προς μεταγραφή – καταχώρηση από τους δικηγόρους – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Νομικών Εισηγητών. Θα προχωρήσει άμεσα η ψηφιοποίηση όλου του αρχείου του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης.

Οι εκπρόσωποι του ΔΣ του ΔΣΚ έθεσαν στον κύριο Υφυπουργό μεταξύ άλλων και το ζήτημα της παράτασης της προθεσμίας που λήγει στις 30/11/2024 και ο Υφυπουργός απάντησε ότι το ζήτημα εξετάζεται από το Υπουργείο. Επισημαίνεται ότι τέθηκαν προς συζήτηση ζητήματα που προκύπτουν από την κτηματογράφηση του υπόλοιπου Νομού, για τα οποία ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα βρεθούν λύσεις και για αυτά τα ζητήματα.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Βουλευτή Πιερίας κ. Φώντα Μπαραλιάκο για τη διαμεσολάβησή του ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.