Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Αυτά είναι τα λαχανικά που πρέπει να αγοράζετε πάντα κατεψυγμένα

 

Πολλοί ειδικοί συνιστούν τη χρήση κατεψυγμένων λαχανικών, τα οποία μπορούν πραγματικά να παρέχουν υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών συστατικών από τα φρέσκα λαχανικά.

 
Γιατί να επιλέξετε κατεψυγμένα λαχανικά

Δεδομένου ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά καταψύχονται αμέσως στη μέγιστη ωρίμανση, αυτό σημαίνει ότι κρατούν τις βιταμίνες και τα μέταλλά τους.

Τα κατεψυγμένα λαχανικά έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χαλάσουν τόσο γρήγορα όσο τα φρέσκα. Αυτά τα προσυσκευασμένα λαχανικά έχουν ήδη καθαριστεί και προετοιμαστεί, καθιστώντας τα έτοιμα για ψήσιμο, κατευθείαν από την κατάψυξη.

Ο διατροφολόγος και ειδικός στην αθλητική ιατρική Δρ. Peter Brukner, συχνά ερωτάται για τα κατεψυγμένα τρόφιμα και πώς μπορούμε να τα ενσωματώσουμε στη διατροφή μας.

Ενώ πολλά λαχανικά μπορεί να είναι μια θετική προσθήκη στον καταψύκτη σας, ο Δρ. Brukner σημειώνει ότι ορισμένα λαχανικά είναι στην πραγματικότητα καλύτερο να τα αγοράζετε κατεψυγμένα.

Τα 6 λαχανικά που είναι καλύτερα κατεψυγμένα
  • Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και K, καθώς και σε φυτικές ίνες, αναφέρει ο Δρ. Brukner. Το κατεψυγμένο μπρόκολο διατηρεί καλά την τραγανότητα και το λαμπερό πράσινο χρώμα του και μπορείτε να το απολαύσετε ως συνοδευτικό ή ως προσθήκη σε κάποια σαλάτα.
  • Σπανάκι: Το κατεψυγμένο σπανάκι είναι γεμάτο σίδηρο και πολλές βιταμίνες. Είτε χρησιμοποιείται σε smoothies, σούπες ή ζυμαρικά, το κατεψυγμένο σπανάκι είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον θρεπτικά συστατικά σε οποιοδήποτε γεύμα σας.
  • Αρακάς: Ο αρακάς, είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ακόμα και όταν είναι κατεψυγμένος, ο αρακάς μαγειρεύεται γρήγορα και είναι ένα βολικό και απλό λαχανικό.
  • Πιπεριές: Αυτά τα πολύχρωμα λαχανικά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες Α και C, σημειώνει ο Δρ. Brukner. Δεδομένου ότι η κατάψυξή τους δεν επηρεάζει την τραγανή υφή τους, μπορούν να προστεθούν πολύ εύκολα σε σαλάτες.
  • Κουνουπίδι: Το κουνουπίδι είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και μαγειρεύεται καλά όταν είναι κατεψυγμένο. Αυτό το λαχανικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
  • Ανάμεικτα Λαχανικά: Μπορείτε συχνά να βρείτε ανάμεικτα σακουλάκια λαχανικών στους καταψύκτες καταστημάτων, κάτι που είναι ένας βολικός τρόπος για να ενσωματώσετε πολλές πηγές θρεπτικών συστατικών σε ένα γεύμα.

Πηγή: dnews.gr