Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – Στο προσκήνιο η αναγνώριση της εργασίας των αστυνομικών ως επικίνδυνης


  Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποίησε η κα Μάνη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ανέπτυξε τα ζητήματα που της έθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Πιερίας, σε πρόσφατη συνάντησή τους και σχετίζονται υπηρεσιακά ζητήματα που αφορούν την Πιερία αλλά και τους αστυνομικούς γενικότερα.

Ο...   

 
κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε την κα Μάνη ότι είναι προτεραιότητα η αναγνώριση της εργασίας των αστυνομικών ως επικίνδυνης και η Κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σύντομα στη θεσμοθέτησή της, ανταποκρινόμενη στο δίκαιο αίτημα των αστυνομικών.

Επιπρόσθετα, εκτός των ζητημάτων που αφορούν το σύνολο του Σώματος, η κα Μάνη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανάγκης για βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, με έμφαση στην αναβάθμιση των οχημάτων και του εξοπλισμού ένδυσης των αστυνομικών. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της ανέγερσης νέου κτιρίου για τη στέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφτεί άμεσα την Πιερία και τη Διεύθυνση Αστυνομίας και θα εξεταστούν και οι δυνατότητες υλοποίησης του έργου.

Τέλος, η Υφυπουργός παρέδωσε στον Υπουργό το υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, το οποίο περιλαμβάνει τα κύρια αιτήματα του Σώματος.