Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι που πιάστηκαν στα χέρια



Δύο αντιδήμαρχοι, ο... 

 
Γιώργος Καδής και ο Δημήτρης Μιχτσόγλου, πιάστηκαν στα χέρια στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, για τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων.

Οι δύο άνδρες στην αρχή λογομάχησαν ενώ στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια.

Η δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα, με δήλωσή της χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το επεισόδιο και τόνισε ότι «δεν εκπροσωπεί το ήθος και την αξιακή στάση της σημερινής δημοτικής αρχής».

«Το επεισόδιο αυτό, δεν εκπροσωπεί τον χαρακτήρα και το ήθος των δύο εμπλεκομένων, αλλά και τη διαχρονική τους πορεία στα κοινά και την καθημερινή προσφορά τους στο έργο του δήμου Σερρών, η οποία κατά κοινή ομολογία είναι πολύ θετική. Είναι κάτι που και οι ίδιοι αντιλήφθηκαν και γι’ αυτό, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευθιξία τους και ζητώντας συγγνώμη από τον Σερραϊκό λαό, μου υπέβαλαν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις ευθύνης αντιδημάρχων που κατέχουν, τις οποίες και έκανα αποδέκτες».

Στην δήλωση της η δήμαρχος Σερρών υπογραμμίζει ακόμα πως δεν πρόκειται να επιτρέψει στο μέλλον ανάλογα περιστατικά και καταλήγει λέγοντας: «παλεύω διαχρονικά για τον πολιτικό πολιτισμό και για την εξάλειψη της τοξικότητας στο δημόσιο λόγο. Ζήτω μια ειλικρινή συγγνώμη από τις Σερραίες και τους Σερραίους για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό».

Οι δύο αντιδήμαρχοι τσακώθηκαν για τη διαχείριση των μηχανημάτων και την κατανομή των έργων σε διάφορες περιοχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν η λεκτική αντιπαράθεση μετατράπηκε σε σωματική, με τους δύο άνδρες να πιάνονται στα χέρια, προκαλώντας σοκ στους παρευρισκόμενους.

Δημοτικοί σύμβουλοι επενέβησαν για να τους χωρίσουν, ενώ κάποιοι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν την κατάσταση.