Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που οι αεροσυνοδοί σάς χαιρετούν πάντα όταν μπαίνετε στο αεροπλάνο



Δεν έχει να κάνει, πάντως, για λόγους ευγενείας
 
Το έχετε παρατηρήσει κάθε φορά που πετάτε με αεροπλάνο: με το που μπαίνετε στην καμπίνα, μία αεροσυνοδός είναι στην πόρτα για να σας υποδεχτεί με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Και φανταζόμαστε πως... 

 
όπως όλοι μας, έτσι κι εσείς πιστεύετε πως αυτό το ζωγραφισμένο χαμόγελο της αεροσυνοδού, είναι για λόγους ευγενείας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής των αεροπορικών εταιρειών. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και πίσω από τον χαιρετισμό, κρύβεται ένας άλλος λόγος.

Ο πραγματικός λόγος, λοιπόν, που βρίσκεται πάντα μια αεροσυνοδός σε αυτή τη θέση, την ώρα που επιβάτες εισέρχονται στο αεροπλάνο είναι για να τους τσεκάρει, έναν-έναν. Να τους περάσει από ένα… face control, παρατηρώντας το πρόσωπο, τις κινήσεις, τον τρόπο που περπατούν ή κινούνται οι επιβάτες. Ακόμα και να καταλάβει, αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια ή αν φαίνεται «επικίνδυνος».

Παράλληλα, οι αεροσυνοδοί βλέπουν αν κάποιος είναι μεθυσμένος μπαίνοντας στο αεροπλάνο ή ποιος αποφεύγει το eye contact μαζί τους. Μάλιστα, όσοι δεν τις κοιτάζουν στα μάτια, ορισμένες φορές κάτι προσπαθούν να αποφύγουν, οπότε κι αυτό το συγκρατούν, όπως για παράδειγμα και το αν κάνεις κάποια κίνηση που δεν επιτρέπεται μέσα στο αεροπλάνο.

Επίσης, κοιτούν και τι προσωπικά αντικείμενα κουβαλάς στα χέρια σου, αν κάποιος για παράδειγμα φοβάται πολύ και έχει κάποιο φυλαχτό ή βιβλίο ιατρικής μαζί του, τότε ξέρουν και τι πρέπει να προσέξουν σε αυτή την περίπτωση.