Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Το δικαίωμα ζωής και ύπαρξης δεν ισχύει για όλους


Του Γ.Τεκίδη

Προπάντων δε ισχύει για κάτι μιαρούς, απολίτιστους Παλαιστίνιους και Άραβες εν γένει τρομοκράτες από γεννησιμιού τους, που δεν αφήνουν στην ησυχία τους κάποιους γείτονες τους, πολιτισμένους και φιλήσυχους. Αλλά... 


 

επιμένουν να τους αφανίσουν. Αυτό αποφάνθηκε το κεντρικό ιερατείο των απανταχού πολιτισμένων και φιλειρηνικών ανθρώπων αυτού του πλανήτη. Των ανθρώπων που κυβερνούν και αποφασίζουν για το ποιός ζει και ποιος πεθαίνει.

Τώρα θα πει κάποιος μα καλά παθαίνουν και τέτοια τους αξίζουν τους υπανθρώπους εκεί ση Μ. Ανατολή, τους άπληστους και γεννημένους κακούργους της Παλαιστίνης. Αυτούς που επιμένουν για πάνω από εβδομήντα χρόνια να καταπιέζουν κάτω από ένα καθεστώς χειρότερου του Νοτιοαφρικανικού απαρτχάιντ τους Ισραηλίτες, να τους ξεριζώνουν από την πατρώα γη, να τους καταδικάζουν στη φτώχεια, την εξαθλίωση, να τους φυλακίζουν υποβάλλοντας τους στα ποιο άθλια, απάνθρωπα βασανιστήρια, να τους στερούν αδυσώπητα το δικαίωμα για δική τους ζωή και πατρίδα. Και οι αχάριστοι, οι αγνώμονες Παλαιστίνιοι, να μη αναγνωρίζουν τον αγώνα, τις θυσίες, τις μέγιστες δαπάνες των φιλήσυχων Ισραηλινών κυβερνήσεων στη πλειοψηφία τους, για εκπολιτισμό, μόρφωση, επαγγελματική ειδίκευση, μήπως και εξημερωθούν και γίνουν άνθρωποι. Και από πάνω τα άθλια αυτά ανθρωπάρια, να διαμαρτύρονται, να ξεσηκώνονται, να εκλιπαρούν την παγκόσμια κοινότητα για συμπαράσταση και βοήθεια του δήθεν δίκαιου αγώνα τους για ελευθερίες , δικαιώματα και πατρίδα. Ευτυχώς οι νοήμονες, πολιτισμένοι και ευαίσθητοι σε ζητήματα δημοκρατίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων, διεθνείς οργανισμοί και δημοκρατικές κυβερνήσεις δεν ξεγελιούνται, μήτε γίνονται θύματα των άθλιων ικεσιών των παρείσακτων αυτού του κόσμου, αυτών που στηρίζουν την ευμάρεια και την καλοπέραση τους στο μόχθο και των ιδρώτα των άλλων, και συμπαραστέκονται σταθερά στην ειρηνική, προοδευτική κυβέρνηση του Ισραήλ και το λαό της. Την κυβέρνηση που άδραξε το μαστίγιο της αγανάκτησης και του δίκαιου θυμού και επιβάλλει στους απείθαρχους και ταραξίες Παλαιστίνιους, τον κανόνα του δικαίου, διδάσκοντας έτσι τι εστί ειρηνική συνύπαρξη, πολιτισμός και ανθρώπινα δικαιώματα. Αν τώρα και πάλι οι άθλιοι των αθλίων Παλαιστίνιοι δεν θέλουν να κατανοήσουν και να συμβιβαστούν με τούς κανόνες και τις αξίες και τις ουμανιστικές πανανθρώπινες ιδέες, τόσο το χειρότερο για αυτούς.

ΥΓ. Στο προσκλητήριο συναγερμού υπέρ των Ισραηλινών δικαίων από την πλευρά των ΗΠΑ, άμεση ήταν η ανταπόκριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το ημέτερο ΚΥΣΕΑ στην πρόσφατη συνεδρίαση του ανάφερε << Η Ελλάδα καταδικάζει νε τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του ΙΡΑΝ ( άλλος μεγάλος ταραξίας στη Μ. Ανατολή αυτός ) εναντίον του Ισραήλ. Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια>> και παρακάτω << Η Ελλάδα στηρίζει το λαό του Ισραήλ και το δικαίωμα του να ζει με ασφάλεια και επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση>>. Όχι τίποτα άλλο, μα για να καταλάβει ο κάθε καχύποπτος και μικρόνους στη χώρα μας, την μεγάλη ευαισθησία και προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη και την απαράμιλλη ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την οποία διαπνέεται ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Άραγε στο εγγύς και μεσοπρόθεσμο μέλλον, όταν ορδές…τρομοκρατών θα σκορπίζου τον θάνατο και τον όλεθρο οχι μόνο στη Μ. Ανατολή, μα και στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο με αδικοχαμένες, αθώες ανθρώπινες ζωές, πόσοι από τους μεγαλέμπορους της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών θα σκεφτούν μήπως αυτό είναι το αποτέλεσμα της σημερινής αδυσώπητης διεθνούς υποκρισίας, αναλγησίας και έσχατης περιφρόνησης του δικαιώματος ενός λαού, αυτού της πολύπαθης Παλαιστίνης, να υπάρξει στους ένα τους αιώνες πατρίδα του;