Σερβίρετε με σούπα ή σπιτική σάλτσα μαρινάρα
Υλικά
- 1 γαλλική μπαγκέτα
- 50 γρ. αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ιταλικό ντρέσινγκ σαλάτας
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- 3 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
- Φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο, το ιταλικό ντρέσινγκ σαλάτας και 1 φλιτζάνι από τη μοτσαρέλα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Κόψτε τη γαλλική μπαγκέτα στη μέση κατά μήκος και αλείψτε το πάνω μέρος κάθε μισού με ίσες ποσότητες σκόρδου.
- Τοποθετήστε τα μισά σε ένα ταψί με την πλευρά του βουτύρου προς τα πάνω. Καλύψτε με παρμεζάνα και στη συνέχεια με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
- Ψήστε για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 230 και ψήστε για έως και 8 επιπλέον λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να αρχίσει να ροδίζει.
- Αφαιρέστε και κόψτε σε φέτες.
- Γαρνίρετε με μαϊντανό και απολαύστε.