Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Τηγανίλα: Έτσι θα απαλλαγείτε οριστικά από τη δυσάρεστη μυρωδιά στην κουζίνα


Το μαγείρεμα μπορεί να είναι για πολλούς μια διασκεδαστική δραστηριότητα και για κάποιους μια αγγαρεία. Σε όποια από... 


 

τις δυο κατηγορίες και αν ανήκετε σίγουρα, όμως, συμφωνείτε σε ένα πράγμα: οι μυρωδιές που μένουν στην κουζίνα, αφού τελειώσετε, είναι δυσάρεστες.

Αν και κάποια φαγητά μυρίζουν ωραία και σας ανοίγουν την όρεξη, δεν είναι όλες οι μυρωδιές το ίδιο ευχάριστες. Επίσης, ποιος θέλει να μυρίζει όλο το σπίτι του φαγητά;

Η τηγανίλα από τις πατάτες, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, αλλά με απλά κόλπα μπορείτε να την εξαφανίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά. Εδώ είναι μερικές έξυπνες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε:

1. Χρησιμοποιήστε φλούδες πατάτας και λεμονιού

Αν έχετε μόλις τηγανίσει και η μυρωδιά παραμένει, η ίδια η πατάτα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτή. Καθαρίστε μια πατάτα και κάψτε τις φλούδες της σε ένα σταχτοδοχείο. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, προσθέστε φλούδες λεμονιού. Οι ατμοί που απελευθερώνονται θα εξουδετερώσουν την άσχημη μυρωδιά της τηγανίλας.

2. Βράστε αρωματικά σε κατσαρόλα
Μια αποτελεσματική λύση είναι να βράσετε αρωματικά βότανα και μπαχαρικά. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και προσθέστε αρωματικά της επιλογής σας, όπως:

  • Δεντρολίβανο
  • Δυόσμο ή μέντα
  • Γαρίφαλο
  • Βανίλια
  • Βασιλικό

Βράστε τα σε χαμηλή φωτιά και αφήστε την υπέροχη μυρωδιά να εξαπλωθεί στο σπίτι σας. Αυτό θα εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές από το τηγάνισμα.

3. Αερίστε τον χώρο και χρησιμοποιήστε φυσικά αρωματικά
Εκτός από τις παραπάνω λύσεις, είναι πάντα καλό να ανοίξετε παράθυρα και να αερίσετε τον χώρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αρωματικά κεριά με φυσικά αιθέρια έλαια ή να ψεκάσετε μείγμα νερού και αιθέριων ελαίων λεμονιού ή πορτοκαλιού για να δώσετε μια ευχάριστη μυρωδιά στο σπίτι σας.

Αυτές οι απλές αλλά αποτελεσματικές λύσεις θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της τηγανίλας και να απολαμβάνετε έναν φρέσκο και ευχάριστο χώρο μετά το μαγείρεμα!

πηγή: spirossoulis.com